TAJNE TATJANE JOSIPOVIĆ

Kako živi hrvatska prva dama?

10.05.2012 u 19:44

Bionic
Reading

Tatjana Josipović za Gloriju je otkrila kako joj život izgleda otkako je postala prva dama, kako se opušta te kako se nosi s prepoznavanjem na ulici

'Kada je moj suprug postao predsjednik, moja prva odluka bila je da ću i dalje raditi svoj posao i zadržati profesionalni i osobni integritet kakav sam imala ranije. To mi je bilo važno i mislim da sam u tome uspjela', kaže Tatjana Josipović i dodaje da im se život promijenio, no da su uglavnom uspjeli sačuvati normalan životni ritam.

Zahvaljuje medijima što su prepoznali njihovu želju za privatnošću. Ova profesorica na Pravnom fakultetu kaže da uspješno usklađuje protokolarna putovanja sa suprugom i svoj posao. A na putovanjima, također uspješno, usklađuje dvije uloge; često u drugim zemljama posjećuje pravne fakultete ili pak sudove. Sudjeluje i u biranju poklona za svoje domaćine te s pojedinim prvim damama ostaje u kontaktu.


Među dužnosti prve dame spada i humanitarni rad, stoga je Tatjana Josipović potporu dala Zakladi Ana Rukavina te SOS Dječjem selu Hrvatska. Upozoravala je i na dugotrajnu proceduru posvajanja, ali i na nasilje među mladima. Kaže da bi potonji problem trebalo riješiti poticanjem amaterskog sporta. A ona se sama najbolje opušta pilatesom ili, pak, rolanjem.

Na posao i dalje odlazi pješice. 'Mnogima sam na ulici odnekuda poznata, ali se ne mogu odmah sjetiti odakle, pa mi kažu da sam im poznata s televizije. Neki mi kažu da sličim na predsjednikovu suprugu pa se iznenade kada im kažem da ja to zaista jesam', kazala je Tatjana Josipović.