NESRETNI HTV

Kako su Korparu ukrali skupu kameru usred Bruxellesa

02.04.2013 u 14:51

Bionic
Reading

Dopisnik HRT-a Željko Korpar doživio je veliku neugodnost u ponedjeljak kada mu je usred Bruxellesa ispred sjedišta Europske komisije dok je obavljao novinarski zadatak ukradena kamera. Šokirani Korpar zbog toga se u treći 'Dnevnik' HTV-a morao javiti telefonom. Sam Korpar nam je ispričao da je takva krađa na Trgu Schumann gdje se nalaze najvažnije europske institucije rijetkost. Ali se ipak događa

Sve se odigralo vrlo brzo. Korpar je izvještavao o pregovorima između Srbije i Kosova koji su došli u presudnu fazu. Kako je video-novinar koji sam snima, montira i izvještava, spajao je kameru. 'Dok sam postavljao kameru na stativ i spajao neke kablove začuo se žamor. Na Trgu Schumann se nalaze i druge novinarske ekipe koje su vidjele dolazak delegacija pred Komisiju. I dok sam se okrenuo pogledati što se događa kamere više nije bilo', ispričao nam je nesretni Korpar.

Paket opreme s kamerom koja mu je ukradena, kaže, stoji oko šest-sedam tisuća eura. Kolege novinari su također šokirani iako nije prvi takav slučaj jer je jednom od njih također ukradena kamera prije dvije godine.  'Kao da lopovi osjete da se nešto događa', pojadao se Korpar. Krađu je prijavio i dok čeka kako će na HRT-u riješiti nastali problem raditi se mora.

'12 godina sam dopisnik u Bruxellesu, a od toga sam 11 godina iznajmljivao usluge snimatelja. Prošlog ljeta sam dobio kameru i otada sam video-novinar', kazao nam je Korpar. Sada mu preostaje jedino u servisu iznajmiti kameru ili pokušati doći do nove.