SMETA MU MACAN

Kajinovo konačno 'zbogom' Josipoviću

12.05.2015 u 15:41

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin rekao je u utorak na konferenciji za novinare u Buzetu da ta stranka više neće podupirati bivšega hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića u novome političkom projektu i njegovu novu stranku koja će biti predstavljena 30. svibnja.

'Istarski demokrati su na posljednjim predsjedničkim izborima čvrsto poduprli Josipovića ne znajući da iza njega stoji agencija 'Manjgura', koja je do sada iz javnih poduzeća izvukla više milijuna kuna od same Fimimedije', ustvrdio je Kajin, dodajući kako upravo zato neće poduprijeti Josipovića u novome političkom projektu.

U izjavi za Hinu direktor agencije za odnose s javnošću 'Manjgura' Krešimir Macan rekao je kako je on osobno bio angažiran u kampanji bivšeg predsjednika Ive Josipovića za predsjedničke izbore, ali taj je angažman 'završen s drugim krugom izbora'.

Predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin ocijenio je u utorak na konferenciji za novinare spominjući 'prepucavanja' hrvatske predsjednice i premijera da se 'mimohod pretvara u paradu taština' i da ta 'komedija mora prestati'.

'Ova komedija mora prestati. Poznato je kako predsjednik države, sukladno članku 100. Ustava, zapovijeda i u ratu i u miru. Da budem ciničan, Hrvatska nema ni vojske pa ne treba ni zapovjednika, ali da se ne bi inatili, neka zatraže ocjenu ustavnosti pa neka Ustavni sud prekine tu paradu', poručio je saborski zastupnik Damir Kajin.

Ustvrdio je i kako je Istra 'pretvorena u praonicu i u narkodestinaciju' te da su je 'upravo najbolji istarski sinovi opljačkali pretvarajući javno u privatno'.

'Očito je da vrh politike, predsjednici i premijeri brane postupanje institucijama po sistemu 'ako si naš, tebi se ništa ne može dogoditi' i upravo zato Hrvatska propada', istaknuo je Kajin te dodao da je prije šest godina iza Hrvatske po standardu bilo čak sedam zemalja Europske unije, a danas samo dvije - Rumunjska i Bugarska. U prilog tomu Kajin je spomenuo projekt izgradnje kompostane u Buzetu iza koje, smatra on, 'stoji sumnjiva slovenska ekipa dok lokalna i županijska vlast, umjesto da budu uz narod, idu protiv naroda'.