LAMIJA ALEČKOVIĆ

'Kada su HDZ i SDP nezadovoljni HRT-om to znači da dobro radimo'

16.02.2016 u 16:03

Bionic
Reading

Posljednjih je mjeseci HRT sa svojim emisijama domaće proizvodnje ponovno najgledanija televizijska kuća u zemlji. Posebno veseli porast gledanosti Dnevnika u 19 sati koji svakodnevno gleda gotovo 425.000 ljudi ili 24 posto gledatelja pred malim ekranima a te su brojke nerijetko i veće, pohvalila se Lamija Alečković, šefica Informativnog medijskog servisa HRT-a u priopćenju medijima

Osim Dnevnika u tjednu za nama, kada je rađeno mjerenje, čak je šest emisija domaće proizvodnje u produkciji Hrvatske radiotelevizije zauzelo mjesto među deset najgledanijih u hrvatskome eteru u tome tjednu.

Ostale su HRT-ove emisije koje privlače uvjerljivo najviše gledatelja Nedjeljom u dva, Plodovi zemlje, More, Dnevnik u podne i The Voice – najljepši glas Hrvatske.

'Odličan rezultat, koji samo potkrepljuje činjenicu da gledatelji imaju povjerenja ne samo u javni servis kojemu se vraćaju posljednjih godinu dana, nego i u informativni program u čijoj je produkciji čak četiri od šest spomenutih formata, što se godinama nije događalo, a posljednjih je mjeseci konstanta.

Inače, posljednjih je dana šira javnost svjedok tvrdnja HDZ-a da smo u službi SDP-a, a SDP s druge strane tvrdi da smo u službi HDZ-a, a ja tvrdim da nema većega komplimenta nego da su stranke nezadovoljne tvojim radom jer je to dokaz da si neovisan i preispituješ djelovanje onih koji upravljaju sudbinama građana. Da je tako, neosporan je dokaz rezultat gledanosti HRT-a’, kazala je Alečković.

416445 ,416418 ,416405 ,416394