neshvatljivo

Jutarnji list: Milanović je našem novinaru zabranio dolazak na Pantovčak

04.07.2023 u 13:36

Bionic
Reading

Ured predsjednika RH zabranio je u utorak dolazak na konferenciju za medije novinaru Jutarnjeg lista, objavio je taj dnevni list

'Ured predsjednika Republike onemogućio je novinaru Jutarnjeg lista, Krešimiru Žabecu, da radi svoj posao uskrativši mu akreditaciju za konferenciju za tisak koju je predsjendik Republike, Zoran Milanović sazvao povodom (ne)imenovanja ravnatelja Vojne sigurnosno obavještajne agencije (VSOA). Ovo je prvi puta da je, i to bez ikakvog objašnjenja, novinaru onemogućeno obavljanje njegovog posla', piše Jutarnji list.

Na poslanu obavijest Uredu predsjednika da će izvanrednu konferenciju za medije predsjednika RH pratiti novinar Žabec, s Pantovčaka su, kako piše Jutarnji, odgovorili: 'Poštovani, Vaš zahtjev za akreditaciju za praćenje konferencije za medije Predsjednika Republike nije odobren. Pozdrav, Ured predsjednika Republike Hrvatske'.

  • +22
Milanović na promociji novih časnika Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

'U mojoj dosadašnjoj novinarskoj karijeri nikad mi niti jedan predsjednik, premijer, ministar ili neka državna institucija nije zabranila dolazak na novinsku konferenciju koju su sami sazvali. Bez obzira koliko im se nije sviđalo moje pisanje i nisu se slagali s mojim stajalištima uvijek su bili spremni odgovarati na moja pitanja. Predsjednik Milanović očito na to nije spreman te se odlučio na provođenje cenzure prema novinarima čiji stavovi i tekstovi mu nisu po volji', rekao je Žabec.