PREKO 100 NA SAT

Jugo divlja, potapa i lomi barke; ima ozlijeđenih!

30.01.2015 u 11:56

  • +5

Jugo u Dalmaciji

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Bionic
Reading

Olujno jugo koje od sinoć puše u Dalmaciji danas je nastavilo jačati tako da orkanski udari mjestimično dostižu brzine veće od 100 kilometara na sat

Nevrijeme s obilnim kišama već je zahvatilo cijelu obalu od Riječkog primorja do Dubrovnika.

U prekidu su trajektne i katamaranske linije, a tijekom dana se očekuju i obilne kiše. Na sjevernom Jadranu već je do sedam sati ujutro palo gotovo 60 litara kiše po četvornom metru.

RTL Autor: RTL

Kako su prognostičari upozoravali, jak vjetar orkanskih udara podigao je velike valove koji su mjestimično potopili barke, obale i ulice. U Šibeniku je poplavljen dio rive, a u Rijeci tržnica.

Šibenski portal javlja da je u Brodarici kraj Šibenika tijekom akcije spašavanja teško oštećene barke pukao konopac i rasjekao čelo jednom Brodaričaninu. Stanovnici javljaju da su šahtovi na ulicama iskočili te da se vodena bujica opasno približila dvorištima prvih kuća. Mještani strahuju da bi valovi mogli srušiti neke zidove na plažama.

Prema pisanju Dubrovačkog dnevnika, olujno jugo već je u ranim jutarnjim satima izvuklo vatrogasce na teren. Diljem grada jak vjetar ruši stabla, granje i sve pred sobom, a tijekom dana očekuju se i obilne kiše.