HDZ-OVCI UZVRAĆAJU UDARAC

'Jovanoviću, podnesite ostavku'

29.06.2011 u 14:41

Bionic
Reading

'Zar nije apsurdno i žalosno da predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije ne može prepoznati korupciju u svom dvorištu, gradu koji vodi? I kad institucije obave njegov posao, on se sakrije u mišju rupu. Gospodine Jovanoviću, podnesite ostavku i ne sramotite tijelo kojim predsjedate', izjavio je danas u Rijeci šef primorsko-goranskog HDZ-a Josip Borić

Riječki dogradonačelnik, SDP-ovac Željko Jovanović, zbog svojih je žestokih napada na vladajuću stranku gotovo uvijek glavna meta HDZ-ovih konferencija za novinare, a tako je bilo i ovaj put.

'Jovanović i ekipa iz SDP-a su političari prošlosti bez obzira na godine, i oni ne mogu uvesti Hrvatsku u EU. Nemaju snage ni rješenja da riješe korupciju i nepotizam u vlastitim redovima', rekao je Borić dodavši da povijest nema po čemu pamtiti SDP-ove političare.

'Ako nemate svojih projekata, ako vam je teško doći do Pape, ako ne stignete na državne protokole jer vam nije stalo, ako su vam sve institucije države kvazi, ako vas ekonomija ne zanima, ako nemate stav o problemima koje muče ovo društvo koje bi sutra htjeli voditi, ako ništa ne znate i nije bitno, čemu izbori odmah sutra?' poručio im je Borić.

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke Tomislava Zečević-Pedić je kazala da je nakon 20 godina SDP-ovog rukovođenja, Rijeka od najperspektivnijeg grada u Hrvatskoj došla do grada najvećih afera u Hrvatskoj.

'To je rezultat politike koju promovira Jovanović i SDP čiji je član. Zanimljivo je kako on ne vidi ništa sporno, koruptivno, ništa nepošteno, klijentelistički i nepotistički u svom gradu i u svojoj stranci, iako su ga brojni građani i poduzetnici, kao i istražitelji, upozoravali na to, a svugdje izvan Rijeke i SDP-a vidi', rekla je Zečević-Pedić, ustvrdivši da Jovanović za svoju stranku i svoje stranačke kolege ima potpuno drukčija mjerila.

Istaknula je da su jedini razvojni projekti oni koje je pokrenula HDZ-ova vlada. 'Uz sva ometanja i vrijeđanja ta je vlada u ovo područje usmjerila više od 4,5 milijardi kuna u zadnje dvije godine, a vi ste, gospodo u SDP-u, svojim radom u proteklih 20 godina u industrijskom i ekonomskom dijelu bacili ovaj grad na koljena', zaključila je Zečević-Pedić.