VOZILA, MOTORI, HELIKOPTER

Josipovićevo osiguranje kao u Baracka Obame

Bionic
Reading

U pratnji 30 automobila i sedam policijskih motora, a područje je nadlijetao i helikopter, hrvatski predsjednik Ivo Josipović stigao je danas u trodnevni službeni posjet Njemačkoj

Osiguranje očito ništa ne želi prepustiti slučaju, pogotovo ne nakon što je uoči Josipovićevog posjeta Njemačkoj, u ponedjeljak u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu stigao paket s ručnom bombom i prijetećom porukom za Josipovića

'Osjećam se sigurno i nadam se da neće biti nikakvih problema jer je Njemačka sigurna zemlja, kao što je to i Hrvatska', kazao je Josipović novinarima nakon sastanka s predsjednikom Bundenstaga (njemačkog parlamenta) Norberta Lammerta

'Razgovarali smo o članstvu Hrvatske u EU-u. Potvrđena je njemačka podrška našim naporima, rekao je Josipović ističući da je njegov domaćin prepoznao reforme koje se provode u Hrvatskoj. Bilo je riječi i o borbi protiv korupcije. Izražena je također podrška regionalnoj politici koju Hrvatska vodi jer je mir u regiji važan za cijelu EU', rekao je Josipović.

'Predsjednik njemačkog parlamenta prepoznao je reforme koje se čine u Hrvatskoj a posebno smo govorili o borbi protiv korupcije', rekao je hrvatski predsjednik okupljenim novinarima.

Josipović je naglasio kako je Lammert posebice izrazio zanimanje za politiku koju Hrvatska vodi naspram zemalja u susjedstvu.

'Tu je istaknuta podrška jer postoji svijest o tomu kako su mir u regiji i stabilnost u regiji važne za Hrvatsku, ali i za cijelu Europsku uniju', rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik je istaknuo kako očekuje da će i ostatak boravka u Njemačkoj 'proći jednako uspješno' kao i razgovori s Lammertom.

Josipović bi se u četvrtak trebao sastati s njemačkim predsjednikom Christianom Wulffom te njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Hrvatski predsjednik se osvrnuo i na vidno pojačane mjere osiguranja koje su nastupila nakon što je u ponedjeljak na adresu hrvatskog veleposlanstva u Berlinu stigla pošiljka u kojoj se nalazila bomba.

'Moram priznati da se osjećam sigurno i vjerujem da neće biti nikakva problema jer je Njemačka, kao i Hrvatska, sigurna zemlja', zaključio je Josipović.

Posjet završava u petak u Manzu susretom s njemačkim gospodarstvenicima i predstavnicima lokalnih vlasti.