ZBOG KAZNENE PRIJAVE?

Josipović već smijenio Mlinarića!

19.02.2010 u 21:29

Bionic
Reading

Iako je na konferenciji za novinare novog predsjednika imenovan za povjerenika za selo i poljoprivredu, iz ureda Ive Josipovića priopćeno je da Mato Mlinarić ipak neće dobiti tu dužnost

Samo nekoliko sati nakon imenovanja svojih savjetnika i povjerenika novi predsjednik Josipović povukao je svoju prvu odluku, i to zbog, kako tvrde, papirologije.

'Unatoč prijedlogu udruga seljaka Mato Mlinarić neće biti imenovan povjerenikom za selo i poljoprivredu u novom Uredu predsjednika Republike Hrvatske jer nije dostavio cjelovitu informaciju, odnosno bitne dijelove iz svoje biografije', stoji u priopćenju Odjela za informiranje Ureda predsjednika RH.

Kako Jutarnji list piše, razlog bi mogao biti u kaznenoj prijavi. Milinarić je navodno od države primao poljoprivredne poticaje na koje nije imao pravo, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava.

U uredu novog predsjednika su naglasili da su Mlinarića predložile udruge seljaka da bude svojevrsna veza između njih i Josipovića. Mlinarić je zato trebao biti povjerenik za poljoprivredu, a ne savjetnik.