‘KONCERT S PREDSJEDNIKOM’

Josipović: solidarnost je bogatstvo našeg društva

09.12.2012 u 07:47

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je nakon sinoćnjeghumanitarnog koncerta u splitskom HNK-u, s kojeg će prikupljena sredstva od prodatih ulaznica biti namjenjena opremanju Prihvatilišta za beskućnike u Splitu, izrazio zadovoljstvo koncertom, ocijenivši kako je solidarnost bogatstvo našeg naroda i društva

‘Solidarnost je jedna od karakteristika našeg naroda i ovaj koncert nije jedina prilika u kojoj se ta solidarnost pokazuje. Vrlo često se organiziraju dobrotvorne priredbe i akcije u kojima sudjeluju ljudi koji i sami imaju male plaće i mirovine i teško žive, ali znaju da ima onih kojima je još teže i žele im pomoći. To je bogatstvo i ljepota našeg društva’, izjavio je Josipović, koji je bio pokrovitelj koncerta.

Po njegovim riječima, muzičari, donatori , pokrovitelji i organizatori ovog humanitarnog koncerta pokazali su dobrotu i razumijevanje za ljude koji trebaju našu pomoć.

Humanitarni koncert pod nazivom ‘Koncert s predsjednikom’ organizirale su udruga MoSt i udruga Mladih akademskih glazbenika (MAG).

Predsjednica udruge MoSt je Đordana Barbarić nakon koncerta rekla kako je ta udruga počašćena večerašnjom nazočnošću predsjednika Josipovića na humanitarnom koncertu i njegovom današnjom posjetom Prebivalištu za beskućnike u Splitu o kojem skrbi ova udruga.

‘Predsjednik Josipović je apostrofirao populaciju o kojoj mi skrbimo, ukazao je na probleme beskućnika i siromašnih’, istaknula je Barbarić.

Izrazila je uvjerenje da će se večerašnjim humaniranim koncertom i sljedećim akcijama koje planira udruga MoSt uspjeti napraviti novo i veće prihvatilište za beskućnike u Splitu, koje će, kako je rekla, biti po mjeri čovjeka.

Predsjednik udruge MAG Ivan Hut je izjavio kako su mladi glazbenici svojim muziciranjem na večerašnjem humanitarnom koncertu dali sve od sebe radi pomoći beskućnicima u Splitu.