NA EAST RIVERU

Josipović se u prolazu susreo s Obamom

25.09.2013 u 09:40

Bionic
Reading

Prvi dan zasjedanja Opće skupštine UN-a obilježili su govori Baracka Obame i Hasana Rouhanija, američkog i iranskog predsjednika, a njihov je mogući susret glavna tema na East Riveru

Hrvatsko izaslanstvo predvodi predsjednik Ivo Josipović koji je, komentirajući govor iranskog predsjednika, pozdravio dobre riječi ističući da sada trebaju slijediti i djela.

Predsjednik Josipović je s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryem razgovarao na ručku koji je organizirao Glavni tajnik UN-a Ban ki-Moon, a s predsjednikom Obamom susreo se na prijemu.

'Ja sam s državnim tajnikom zajedno sjedio za stolom na ručku. Razgovarali smo o stanju u regiji i želji da se regija u cijelosti transformira i okrene euroatlantskim integracijama. Vrlo kratki razgovor s predsjednikom Obamom bio je obilježen činjenicom da je Hrvatska postala punopravnom članicom Europske Unije i da je to dobro', kazao je predsjednik.

Predsjednika danas očekuje bilateralni susret s predsjednikom Vlade Albanije Edi Ramom, a sudjelovat će i na Globalnoj inicijativi za obrazovanje. Sutra će Josipović održati svoje izlaganje na Općoj skupštini UN-a.