SLUČAJ CRNE KOŠULJE

Josipović pritišće SDP oko koalicije s Glavašem: Odgovorite DA ili NE!

22.10.2015 u 12:10

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Ivo Josipović nakon odlaska s funkcije nastavlja kritizirati bivše prijatelje iz SDP-a koji uporno izbjegavaju odgovor o mogućoj koaliciji s HDSSB-om. U najnovijoj epizodi izazvao je Peđu Grbina da izravno, s da ili ne odgovori, je li SDP nakon izbora spreman koalirati i HDSSB-om Branimira Glavaša ako bude potrebno, što je ovaj odbio učiniti

Na upit tportala da odgovori na Josipovićevo izravno pitanje Grbin je kratko rekao da neće više komentirati Josipovića, zapravo mu davši za pravo kada tvrdi da se SDP ne želi jasno odrediti o eventualnoj koaliciji s HDSSB-om.

Podsjetimo kako je sve teklo. Josipović je u utorak preko Facebooka prozvao SDP da se nije jasno distancirao od moguće postizborne koalicije s HDSSB-om, strankom optuženog ratnog zločinca Branimira Glavaša niti je jasno osudio postrojavanje crnokošuljaša iz njegove Slavonske sokolske garde. 'Strašno je da se crnokošuljaši postrojavaju na Trgu sv. Marka. Još gore je da SDP planira u koaliciju', napisao je Josipović na Facebooku.

Grbin je potom u izjavi za tportal dan kasnije odgovorio Josipoviću da 'svojata antifašizam kao HDZ domoljublje'. Kazao je i da je SDP vrlo jasno osudio koketiranje s mračnom prošlošću koje HDSSB čini u predizborne svrhe postrojavajući crne uniforme u Osijeku i Zagrebu.

No o eventualnoj postizbornoj koaliciji s tom strankom nije bio posve jasan. 'SDP na ove izbore ide s koalicijom stranaka s kojima dijeli temeljne svjetonazorske i demokratske vrijednosti. To su naši koalicijski partneri i to su temelji za sklapanje bilo kakvih postizbornih koalicija, budu li one potrebne', kazao je Grbin za tportal.

Josipović danas nastavio polemiku opet na Facebooku napisavši kako je Peđa Grbin ponovio pitijske rečenice u kojima nema jasnog odgovora o mogućoj skandaloznoj koaliciji SDP-a i glavaševaca. Molim g. Grbina da javnosti jednostavno odgovori na pitanje je li moguća koalicija SDP-a i HDSSB-a: a) DA, b) NE', napisao je Josipović. Kako što smo već napisali, Grbin je to odbio.