PREDSJEDNIK U ZADRU

Josipović: Ne treba stvarati paniku

20.05.2014 u 14:00

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović apelirao je danas iz Zadra da ne treba stvarati paniku na temelju pretjeranih informacija o pljačkama na poplavljenom području, a kritizirao je i pojedine medijske napise o potkopavanju nasipa na Savi, dodavši da treba pričekati službena MUP-ova izvješća

Ne treba stvarati paniku na temelju pretjeranih informacija o pljačkama na poplavljenom području. Apeliram da budemo suzdržaniji, izjavio je u sklopu posjeta Zadru i Zadarskoj županiji predsjednik Josipović, kojega su u Gradskoj vijećnici primili čelnici Grada i Županije.

U kratkom obraćanju novinarima Josipović je kritizirao i pojedine medijske napise o potkopavanju nasipa na Savi. Vezano za te radove trebalo bi ipak vidjeti o čemu se radi. Ali mislim da bi informacije koje nisu provjerene ipak trebalo zadržati za sebe. Nije dobro stvarati paniku, kazao je Josipović.


Naglasio je kako bi bilo dobro pričekati MUP-ovo i službeno izvješće da vidimo što i kako se događa. 'Dezinformacije su ozbiljna smetnja oporavku, ali i spašavanju ljudi. Zato apeliram da budemo malo suzdržaniji', poručio je Josipović.

Rekao je i da će zbog sve češćih poplava Hrvatska i susjedne zemlje trebati zajednički surađivati na projektu regulacije Save i njezinih pritoka. U nastavku posjeta Zadarskoj županiji predsjednik će posjetiti otoke Molat, Silbu i Ugljan.

Kako je najavljeno, na Molatu Josipović će položiti vijenac žrtvama talijanskog fašističkog logora, na Silbi će obići Galeriju Marije Ujević Galetović i zatim položiti vijenac na grob poginulog hrvatskog branitelja Tonćija Lukina, a u Kaliju na Ugljanu će uručiti odlikovanje Hrvatski pleter supruzi preminulog hrvatskog branitelja Gorkija Kurtina.

Nakon toga Josipović će posjetiti Škabrnju u kojoj će se susresti s čelnicima Općine te položiti vijence na Križ poginulim hrvatskim braniteljima i na Spomenik masovne grobnice poginulim hrvatskim braniteljima i civilima. Obići će i gradilište Memorijalnog centra na Ražovljevoj Glavici.