RAZLIČITO O TAJNIM SLUŽBAMA

Josipović: Milanović i ja nismo u sukobu zbog događaja u Vukovaru

25.11.2013 u 21:24

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović večeras je u Varaždinu izjavio kako nije u nikakvom sukobu s premijerom Zoranom Milanovićem oko pitanja jesu li sigurnosne službe zakazale u Vukovaru 18. studenoga, istaknuvši da na tu situaciju različito gleda od premijera, ali da će te stvari "razbistriti" mjerodavne institucije.

Tijekom susreta s bivšim slovenskim predsjednikom Danilom Turkom novinari su Josipovića, koji je ranije ocijenio kako treba preispitati postupanje sigurnosnog aparata oko događaja u Vukovaru gdje je državni vrh bio spriječen u priključivanju Koloni sjećanja, pitali znači li jučerašnja premijerova izjava da tajne službe nisu predmet demokratske i civilne kontrole te da u Vukovaru osim kulture i bontona nije povrijeđen ni jedan zakon, novi sukob na relaciji Pantovčak-Markov trg.

Josipović je odgovorio kako je svjestan da mediji traže sukob "dva velika brda", ali da ih mora razočarati jer takvoga sukoba nema.

"Izgleda da je to omiljena disciplina, traženje sukoba, ali moram vas razočarati jer između mene i premijera Milanovića ne postoji sukob i veliki rat. Na ovu situaciju premijer i ja različito gledamo, ali zato postoje institucije pa će se stvari razbistriti", poručio je hrvatski predsjednik.

Ujedno je izrazio nadu da će svi u Hrvatskoj izvući poruke iz onoga što se dogodilo u Vukovaru, jer većina, ustvrdio je, zasigurno nije željela da događaj u Vukovaru prođe na način kako je i prošao.