ZADARSKE BRANITELJSKE UDRUGE

'Josipović ima amneziju, amnestira agresore'

Bionic
Reading

'Koji to narod nije kriv, zar onaj koji je izglasao odcjepljenje od Hrvatske i prihvatio autonomiju tzv. SAO Krajinu i njezino pripojenje velikoj Srbiji? Narod koji je zdušno stao uz svoje vođe i protjerao hrvatsko stanovništvo iz sebi zacrtanog hrvatskog teritorija? Koga to Predsjednik amnestira i čije interese štiti?' pitali su se članovi zadarskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata u pismu koje su uputili Ivi Josipoviću

Potpisnici pisma iz udruge Žene u Domovinskom ratu, Maloljetni dragovoljci, Nezavisni dragovoljci hrvatski, Udruga 'Damir Tomljanović Gavran' i zadarska Hvidra osvrnuli su se na govor predsjednika u Skupštini Vijeća Europe u Strasbourgu. Kažu da predsjednik Josipović očito ima amneziju kad govori da ni jedan narod nije kriv za konflikte ranih devedesetih, nego da su krivi pojedinci.

Tvrde da se takvim stavom štite interesi agresorske vojske i obezvređuju žrtve Vukovara, Škabrnje, Voćina, Petrinje, Ćelije i drugih gradova i sela.

Udruge na koncu kažu da je čudno da se u Hrvatskoj nakon 65 godina slavi dan kad je ustao narod da bi stvorio Jugoslaviju, a da se ne sjećamo Vukovara kojeg je napala vojska te iste Jugoslavije, piše Slobodna Dalmacija.