PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Josipović: Bandić osniva Kerum-stranku

04.10.2009 u 22:42

Bionic
Reading

Ako bi Milan Bandić osnovao novu političku stranku, bila bi to još jedna Kerum-stranka na sceni – tako je predsjednički kandidat SDP-a dr. Ivo Josipović jučer u Kastvu na Beloj nedeji komentirao nepotvrđene najave osnivanja nove stranke u slučaju da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bude isključen iz SDP-a ako se kandidira za predsjednika države

– Svatko može osnovati svoju stranku, ali takve stranke nemaju perspektive na političkoj sceni. Naime, ne vidim koji bi to značajniji SDP-ovci otišli u tu stranku i čime bi zaslužili kredibilitet, a ne znam baš ni tko bi je zapravo vodio. Samo mi se čini da bi to bila dosta ozbiljna konkurencija stranci Željka Keruma – rekao je Josipović. On ponavlja da ga moguća Bandićeva kandidatura 'baš ne dira za srce', jer to je još samo jedan kandidat kojega će on pobijediti, piše Novi list

Kandidat SDP-a je zadovoljan kontaktima s građanima u mjestima koja obilazi, ali još je zadovoljniji rezultatima dosad provedenih anketa, jer sve pokazuju iste trendove, koji po Josipoviću demantiraju predrasude što su o njemu dosad stvorene u javnosti.

Prema tim istraživanjima, za njega glasa dva i pol puta više žena nego za Nadana Vidoševića, također dobiva više glasova simpatizera HNS-a nego Vesna Pusić, a među osobama koje tvrde da će za njega glasati na predsjedničkim izborima čak je 40 posto birača koji se ne izjašnjavaju za SDP inače.

– Kažu mi neki PR-ovci da nemam strasti, ali ja se pitam tko je prvi objavio kandidaturu i iskazao hrabrost nego ja – kaže Josipović.

U njegovom stožeru dosad je dogovoreno da će agencija Bruketa&Žinić odraditi posao na vizualnom kreiranju kampanje, a pri kraju su i razgovori s PR-agencijama pri čemu će Josipović, kako kaže, angažirati – najjeftiniju.