SIGURNA U POBJEDU HDZ-A

Josipa Rimac napušta mjesto kninske gradonačelnice

09.09.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Dugogodišnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac danas je službeno potvrdila kako se povlači s te funkcije. Potpredsjednica HDZ-a i direktorica stranačke predizborne kampanje najavila je kako zbog obveza pred izbore napušta čelno mjesto u gradu Kninu

'Ne želim sjediti na dvije sjedalice, a sigurna sam u pobjedu HDZ-a na predstojećim izborima', poručila je Rimac, javlja sibenskiportal.hr. Njezin dojučerašnji zamjenik Nikola Blažević novi je gradonačelnik Knina.

Zanimljivo je da je prije mjesec dana, u Dnevniku HTV-a Rimac izjavila, komentirajući medijske napise o svojoj ostavci, kako je mislila da je riječ o prvotravanjskoj šali kada je to pročitala.

Mediji su uoči toga objavili da Rimac, koja je imenovana direktoricom HDZ-ove kampanje za parlamentarne izbore, planira do kraja rujna podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnice Knina.

Kninska gradonačelnica pred kraj mandata ušla je u Hrvatski sabor, gdje je u HDZ-ovim zastupničkim klupama zamijenila Antu Jerolimova koji je zbog sumnje da je krivotvorio diplomu, podnio ostavku na dužnost saborskog zastupnika. Jerolimov je u Sabor došao 2013. zamijenivši potpredsjednika HDZ-a Božidara Kalmetu.

Hoće li Rimac, koju smatraju najmoćnijom ženom u HDZ-u, povrh svega postati i ministrica u Vladi koju bi mogao, osvoji li vlast, slagati stranački joj šef Tomislav Karamarko, pitanje je koje joj je postavljeno u nedavnom intervjuu za Globus.

No, Josipa Rimac izbjegla je tada dati jasan odgovor. Poručila je da, premda titulama i funkcijama nije opterećena, Karamarko bez obzira na sve ima apsolutno njezinu potporu i bjanko potpis.

'Vjerujem da će HDZ s koalicijskim partnerima dobiti ove izbore – da ćemo imati pobjedu i da će predsjednik Tomislav Karamarko sastavljati Vladu. Koga će odabrati i hoću li ja sutra biti u toj Vladi, to dajem njemu na odluku. Ima apsolutno moju potporu i bjanko potpis. Bila ja u toj Vladi ili ne, on će imati moju potporu. Imao je i dosada, a imate će je i ubuduće', kazala je Rimac.