ŽIVOT POD OBLACIMA

Još snijega i kiše te sve hladnije

22.01.2013 u 09:19

Bionic
Reading

Prema prognostičkim modelima snijega koji trenutno pada u unutrašnjosti Hrvatske bit će i u narednim danima. Na Jadranu će biti još kiše, a jugo će okrenuti na jaku buru. Malo će zahladnjeti, osobito prema kraju tjedna, međutim, najviše dnevne temperature uglavnom će biti iznad nule. Jače kidanje naoblake očekuje se tek u subotu

U utorak će i dalje biti većinom oblačno, povremeno s oborinama. Padat će uglavnom kiša, a snijeg je moguć u najvišem gorju. Krajem dana, temperature će biti u osjetnom padu pa će snijega biti ponegdje u nižim dijelovima unutrašnjosti. Na Jadranu će također biti oblačno i kišovito uz mogućnost pojave pljuskova i grmljavine. U unutrašnjosti će vjetar okretati na sjeverne smjerove. Na Jadranu će jugo prestati i okrenuti na umjeren zapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -2 do 3, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U srijedu će u unutrašnjosti ujutro biti pretežno oblačno. Tijekom dana će u istočnim predjelima doći do djelomičnog kidanja naoblake, pa će mjestimice biti djelomice sunčano. Na Jadranu će prevladavati djelomice sunčano do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, a navečer stiže novo jače naoblačenje s kišom. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U četvrtak će prevladavati promjenjivo i pretežno oblačno, u unutrašnjosti s povremenim snijegom, a na Jadranu kišom. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju do jak, sjeveroistočnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će zapuhati olujna bura s orkanskim udarima, dok će na ostatku Jadrana dio dana još puhati jugo, a zatim zapuhati umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, a na Jadranu od 5 do 10°C.

U petak će u većem dijelu Hrvatske biti pretežno oblačno i malo hladnije. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana moguća su i sunčana razdoblja, a na krajnjem jugu povremena kiša. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Na Jadranu će nastavit puhat bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana olujna, drugdje jaka. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -6 do -2, a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od 5 do 10°C.
Prema trenutnim prognostičkim materijalima u subotu se očekuje djelomično razvedravanje, prvo na Jadranu, te od zapada prema istoku unutrašnjosti. Bura će djelomice oslabiti, a temperature zraka još malo pasti.