HRVATSKO-SRPSKI ODNOSI

Još se ne zna kad će Josipović s Tadićem

23.02.2010 u 11:40

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak u Zagrebu, nakon sastanka sa srbijanskim parlamentarnim izaslanstvom, kako očekuje da će se s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem susresti u dogledno vrijeme, kada se stvore uvjeti

'Nije bilo konkretnih dogovora o sastanku s Tadićem. Istaknuta je potreba da se nađemo i očekujem da će se to dogoditi u dogledno vrijeme kada se stvore uvjeti', rekao je Josipović novinarima nakon sastanka u Uredu predsjednika s članovima Skupine prijateljstva s Hrvatskom Narodne skupštine Republike Srbije.

Josipović je rekao da dolazak srbijanskog izaslanstva u Zagreb i razgovori s hrvatskim zastupnicima predstavljaju 'pozitivan trend u odnosu na sve ono što je bilo suprotno u proteklim mjesecima' te vjeruje da je to početak buduće konstruktivne suradnje dviju zemalja.

'Ova generacija političara s hrvatske i srpske strane nema pravo ostaviti probleme idućoj generaciji i moramo ih riješiti', dodao je Josipović ističući pitanja koja se odnose na prava ljudi, granicu i na sudbine ljudi vezanih za rat.

Predsjednik skupine Janko Veselinović zaželio je novome hrvatskom predsjedniku uspješan rad i zahvalio se što je među prioritete svoje vanjske politike uvrstio regionalnu suradnju.

'Zaželjeli smo mu uspješan rad i zahvalili se što je u prioritete vanjske politike stavio rješavanje pitanja u regiji i suradnju država u regiji, s ciljem rješavanja problema običnih građana, koji se tiču pronalaska nestalih, povratka izbjeglica, povratak kulturnog blaga, kao i pitanja granice', rekao je Veselinović koji očekuje da će ta suradnja biti uspješna.