I DALJE TOPLO

Još orkanskog juga i kiše, ljepše u nedjelju

06.11.2014 u 10:23

Bionic
Reading

Oblačno vrijeme s kišom i južnim vjetrovima zadržat će se u cijeloj Hrvatskoj sve do sredine subote, kada će se količina naoblake početi smanjivati, osobito na Jadranu. Još sutra južni će vjetrovi biti jaki, a na Jadranu će mjestimice imati orkanske udare. Temperature će ostati neuobičajeno visoke za ovo doba godine

U petak će posvuda biti pretežno oblačno, uz povremenu kišu, a još uvijek su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni obilnim oborinama, osobito noću i rano ujutro. Najmanje oborina očekuje se u Slavoniji u kojoj su moguća kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako, na otvorenom olujno mjestimice i orkansko jugo koje će mjestimice prelaziti brzine od 90 km na sat. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 16, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 20, a na Jadranu od 18 do 22°C.

U subotu će posvuda biti pretežno oblačno uz kraća sunčana razdoblja, ali i dalje uz povremenu kišu. U gorju i na sjevernom Jadranu oblaka će biti više, a kiša češća. Najmanje će kiše biti u Slavoniji i Posavini te su ondje moguća češća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo koje će slabiti i prema kraju dana okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 16 do 21°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Jedino će u gorskoj unutrašnjosti mjestimice biti oblačnije uz mogućnost za kratkotrajnu kišu. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će ići od 14 do 19, a na Jadranu od 17 do 22°C.

Početkom sljedećeg tjedna vrijeme se neće značajnije mijenjati, ali prema trenutnim prognostičkim materijalima, od sredine tjedna vrijeme će ponovo postati nestabilnije uz više oblaka te veću vjerojatnost za nove oborine.