STRATEŠKI PROJEKT

Komadina o odluci za plutajući LNG terminal: Još ništa nije gotovo

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 09.03.2018 19:06
  • Objavljeno 09.03.2018 u 18:52
Komadina o plutajućem LNG terminalu: Još ništa nije gotovo

Komadina o plutajućem LNG terminalu: Još ništa nije gotovo

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u petak u vezi s odlukom povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš projekta plutajućega LNG terminala u Omišlju, po kojoj je taj projekt prihvatljiv za okoliš, kako još ništa nije gotovo te kako je čudno da je ona donesena bez rasprave i bez odgovora na ijedno pitanje postavljeno u javnoj raspravi

'Državno povjerenstvo podržalo je državu, što će reći - kadija te tuži, kadija te sudi', rekao je Komadina odgovarajući na novinarski upit.

Na pitanje što nakon odluke povjerenstva, odgovorio je da će 'još vode proteći' i da ništa nije gotovo te kako je 'čudno da je povjerenstvo donijelo odluku'.

Povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš projekta plutajućega LNG terminala na otoku Krku jučer je na trećoj sjednici održanoj u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike odlučilo da je taj projekt prihvatljiv za okoliš uz primjenu zaštitnih mjera i program praćenja stanja okoliša.

Od 16 nazočnih članova povjerenstva 14 ih je glasovalo za, a predstavnik Općine Omišlja i Primorsko-goranske županije bili su protiv. Primorsko-goranska Županijska skupština i općinsko vijeće Omišlja već su se usprotivili plutajućem LNG terminalu u Omišlju jer smatraju da je taj projekt, za razliku od kopnenoga LNG terminala, koji je prije bio planiran. ekonomski, ekološki i energetski neodrživ.

  • +17
  • +14

Prosvjed građana protiv LNG plutajućeg terminala

Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Komadina je u petak bio na sjednici županijskoga Gospodarsko-socijalnog vijeća koje je raspravljalo o stanju u Uljanik grupi i Brodogradilištu '3. maj'. Na novinarsko pitanje da komentira ocjene javnosti da se previše orijentirao na LNG te da malo pozornosti posvećuje brodogradnji, Komadina je odgovorio: 'Što se LNG-a tiče, bolje naknadna pamet nego nikakva pamet'.

'Nama problemi samo dolaze, a donose ih neki drugi. Ono za što smo nadležni rješavamo, možemo pomoći koliko smo nadležni', rekao je, dodajući da za brodogradnju, nažalost, uopće nisu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!