OD UTORKA HLADNA FRONTA

Još malo vrućina, pa novo osvježenje

16.08.2013 u 09:05

Bionic
Reading

U narednih nekoliko dana u cijeloj će Hrvatskoj prevladavati sunčano i vrlo toplo vrijeme. Novo osvježenje stići će nam u utorak s hladnom frontom. Temperature će osjetno pasti u zapadnim krajevima unutrašnjosti, najavljuju prognostičari

U petak će posvuda prevladavati sunčano i vedro vrijeme, jedino tijekom poslijepodneva u južnoj Dalmaciji te njenom zaleđu postoji mogućnost za prolaznu pojačanu naoblaku i poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati uglavnom slab sjeveroistočnjak, dok će na Jadranu umjerena bura okretati na slab do umjeren sjeverozapadnjak, ali će navečer ponovo okrenuti na slabu do umjerenu buru. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 31, a na Jadranu od 29 do 34°C.

U subotu se nastavlja period pretežno sunčanog i vedrog vremena, ali i dalje tijekom poslijepodneva u gorju te u zaleđu Dalmacije postoji mala mogućnost za prolaznu pojačanu naoblaku te poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar istočnih smjerova, dok će na Jadranu jutarnji slab burin okrenuti na slab maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti bit će od 11 do 16, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 28 do 33°C.

U nedjelju će posvuda biti pretežno sunčano. Samo u gorskim krajevima te u zaleđu Dalmacije tijekom dana moguća je mjestimice umjerena naoblaka te poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će vjetar biti vrlo slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu puhati slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 29 do 34°C.

Tijekom ponedjeljka se ne očekuje bitnija promjena vremena u odnosu na nedjelju.

U utorak se preko naših krajeva, sa zapada očekuje premještanje hladne fronte pa će već tijekom ranoga jutra u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. Tijekom dana će promjenjive naoblake biti posvuda, a kratkotrajni lokalni pljuskovi bit će mogući u većini krajeva zemlje. Postupna stabilizacija vremena očekuje se do kraja dana te noći na srijedu. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeverac, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati umjerena bura koja će prema kraju dana postupno jačati te se širiti na cijeli Jadran. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 15 do 20, te od 21 do 26°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u zapadnim će krajevima biti osjetno niža u odnosu na prethodne dane te će se kretati uglavnom između 24 i 26, dok će u Slavoniji i dalje biti do 32°C. Na Jadranu se očekuju najviše dnevne temperature između 27 na sjeveru do 32°C na jugu.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.