dvojica uhićena

Još jedan pokušaj prevare: Predstavili se kao bankari te ženu pokušali uvjeriti da joj je novac u banci krivotvoren

18.01.2021 u 12:01

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska policija javlja da je dovršeno kriminalističko istraživanje protiv dvojice muškaraca zbog prijevare

Splitska policija obavještava da su 15.01.2021.godine policijski službenici Prve policijske postaje Split zaprimili prijavu 59-godišnjakinje koju je prethodno istoga dana kontaktirala nepoznata osoba te joj se predstavila kao službenik koji sumnja da je novčani iznos koji posjeduje u banci krivotvoren te da ga treba dignuti s računa i donijeti kući. Postupajući po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su dana 16.01.2021. godine uhitili dvije osobe koje dovode u svezu s ovim događajem.

Nakon provedenog kriminalističkog, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara u pokušaju 52-godišnjak i 54-godišnjak su dana 17.01.2021. godine uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare  kako ne bi postali žrtve kaznenih djela, a ukoliko vas nepoznata osoba traži da predignete novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne predižite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj bez odgode prijavite policiji.