Uzrok i okolnosti smrti se utvrđuju

Jedan zatvorenik umro, drugi završio u komi: Što se to događalo u Remetincu?

16.01.2021 u 17:41

Bionic
Reading

Proteklog vikenda u zatvoru u Remetincu preminuo je zatvorenik Dalibor M. (36) navodno zbog zlouporabe heptanona, a jedan drugi zatvorenik zbog istog je pao u komu, ali se, srećom, u međuvremenu probudio iz nje, piše Jutarnji list

Upite su poslali i Ministarstvu pravosuđa, vezano za oba incidenta, i dobili su sljedeći dogovor: "Istinita je informacija da je u zatvoru u Zagrebu preminuo zatvorenik. Uzrok i okolnosti smrti se utvrđuju, stoga do zaprimanja službenih nalaza ne možemo dalje komentirati navedeni slučaj", naveli su u odgovoru i dodali da je zatvorski sustav poduzeo sve potrebne radnje, piše Jutarnji list.

Iz još dva izvora dobili su potvrdu o smrti zatvorenika, o kojoj zatvorski sustav nije izvijestio javnost.

Prema neslužbenim informacijama iz samog zatvora, incident se dogodio u jednoj ćeliji u kojoj boravi više zatvorenika, i to prošle nedjelje nešto prije podneva. Zatvorenici iz susjednih ćelija čuli su viku i svađu, a potom i zapomaganje. Ubrzo je u ćeliju stigla zatvorska liječnica koja je konstatirala da je zatvorenik preminuo.

Kako doznaje Jutarnji, u zatvor u Remetincu poslije 14 sati stigla je ekipa kriminalističke policije PU zagrebačke te je obavljen očevid u ćeliji u kojoj je zatvorenik preminuo. Što je točno utvrđeno, nije bilo moguće doznati, kao ni jesu li nadležni u zatvorskom sustavu istražili i doznali na koji su način zatvorenici došli do očito veće količine tableta kojima su se predozirali.

Inače, preminuli zatvorenik rođen je u Srbiji, a imao je prijavljeno prebivalište u Zagrebu. U Remetincu je služio manju kaznu za imovinske delikte.