STIŽE JAKA JUŽINA

Još dva dana snijega, a potom 10°C više

18.01.2013 u 13:45

Bionic
Reading

U subotu, a i početkom nedjelje u unutrašnjosti Hrvatske napadat će još novog snijega. Na Jadranu će danas još biti snažne bure s orkanskim udarima, a potom će uslijediti smirenje i kratko zahlađenje. Od nedjelje u naše krajeve stiže snažna južina s kojom će temperature u mnogim krajevima porasti i za 10-ak stupnjeva, a snijeg će u unutrašnjosti zamijeniti kiša, najavljuju prognostičari

U petak će u unutrašnjosti biti oblačno sa snijegom. Na većem dijelu Jadrana prevladavat će djelomice sunčano vrijeme, a uz kvarnersku obalu, te u srednjoj i južnoj Dalmaciji još uvijek će biti pretežno oblačno s kišom, na jugu i grmljavinom. Krajem dana i u noći očekuje se smirivanje vremena i postupni prestanak oborina, dok će se na Jadranu djelomice razvedriti. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju do jak, vjetar sjevernih smjerova. Na Jadranu će puhati bura, na sjevernom i djelu srednjeg jaka do olujna s orkanskim udarima, a drugdje umjerena do jaka. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -5 do 0, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti između -4 i 1, a na Jadranu od 3 do 8°C.

U subotu ujutro će u cijeloj Hrvatskoj zahladnjeti. U kontinentalnim predjelima bit će pretežno oblačno, a na Jadranu, te u Gorskom kotaru i Lici veći dio dana prevladavat će djelomice sunčano. Navečer nad Jadran, Gorski kotar i Liku stiže novo naoblačenje s kišom koje će se proširiti i na kontinentalne predjele gdje će padati snijeg. Vjetar će posvuda biti slab promjenjiva smjera. Navečer će na Jadranu od sjevera prema jugu zapuhati umjereno do jako jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -10 do -5, a na Jadranu od -2 na sjevernom do 7°C na južnom. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od -3 do 2, a na Jadranu od 6 do 11°C.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno oblačno i toplije vrijeme s kišom. Više kiše bit će na Jadranu dok će u unutrašnjosti ona biti mjestimična i povremena. Na krajnjem jugu moguća je i grmljavina. U kontinentalnim predjelima ujutro će još biti susnježice. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u Gorskom kotaru i Lici jak, vjetar južnih smjerova, a na Jadranu jako do olujno jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -4 do 4, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviše dnevne bit će uglavnom od 3 do 8°C u unutrašnjosti te od 12 do 17°C na Jadranu.

U ponedjeljak se u cijeloj Hrvatskoj nastavlja pretežno oblačno vrijeme s kišom i još malo toplije. Više kiše bit će na Jadranu, a na južnom dijelu je moguća i grmljavina. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u Gorskom kotaru i Lici jak, vjetar južnih smjerova. Na Jadranu će jako do olujno jugo, u drugom dijelu dana, okrenuti na jak jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviše dnevne bit će od 5 do 10°C u unutrašnjosti te od 12 do 17°C na Jadranu.

U utorak slijedi još jedan pretežno oblačan dan s kišom. U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren sjevernih smjerova. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak koji će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na umjerenu do jaku buru. Temperature će biti u blagom padu pa će jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti biti od 1 do 4, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviše dnevne bit će od 3 do 6°C u unutrašnjosti te od 9 do 14°C na Jadranu.