NAPOKON TOPLO

Još dan, dva pljuskova pa pravo ljeto

04.08.2014 u 09:41

Bionic
Reading

Nakon neuobičajenog srpnja, koji ćemo pamtiti po rekordnim količinama kiše, kolovoz nam konačno donosi vrijeme koje će u drugoj polovici tjedna biti primjerenije ljetu – od srijede, a osobito od četvrtka posvuda će biti pretežno sunčano i vrlo toplo, pa i vruće, a mogućnosti za poslijepodnevne pljuskove bit će sve manje, javljaju prognostičari

U utorak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenjivo oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom koji sredinom dana i poslijepodne mjestimice mogu biti i izraženiji. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, no uz nešto više oblaka tijekom poslijepodneva postoji mala mogućnost za poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, dok će na Jadranu puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna kretat će se od 25 do 30°C, dok će u Lici biti koji stupanj niža.

U srijedu će u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U unutrašnjosti i dalje postoji mogućnost za poneki lokalni pljusak i to ponajviše u Slavoniji gdje će oblaka biti više, a vjerojatnost za oborinu veća. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, tek ponegdje na širem dubrovačkom području moguć je poneki poslijepodnevni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, dok će na Jadranu puhati slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura koja će poslijepodne okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 28, a na Jadranu od 26 do 30°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano. Poslijepodne uz nešto više oblaka u Gorskom kotaru, istočnoj Slavoniji te u unutrašnjosti Istre postoji mala mogućnost za poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 24 do 28, a na Jadranu od 27 do 31°C.

U petak, kao i tijekom cijelog vikenda posvuda će biti sunčano, tek ponegdje uz malo oblaka, u unutrašnjosti i još malo toplije. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna kretat će se od 26 do 31°C.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.