PORUKA SVIM STRANKAMA

Jokić odgovorio Milanoviću: Ne prisvajaj kurikularnu reformu

Boris Jokić

Boris Jokić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Ekspertna skupina za kurikularnu reformu na čelu s Borisom Jokićem, koja je dala ostavku, zamolila je stranke da ne prisvajaju reformu koja je, kako kažu, nacionalni projekt

Priopćenje su poslali nakon što je Zoran Milanović u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio kako je upravo SDP formirao radnu skupinu.

'Ovom prilikom još jednom želimo zahvaliti svima na podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Također želimo ponoviti i još jednom zamoliti sve političke stranke da ne prisvajaju kurikularnu reformu.

Reforma je od samog početka osmišljena kao nacionalni projekt i istinsko mjesto zajedništva i dijaloga u kojem sudjeluju stručnjaci vrlo različitih svjetonazora.

Kako se naš rad proteže kroz dvije različite Vlade upoznati smo s niskom razinom podrške reformi, ali i općenito sustavima odgoja i obrazovanja. Stoga umjesto deklarativne podrške, molimo sve političke opcije da stave obrazovanje i znanost kao svoje prioritete, povećaju ulaganje u obrazovanje i znanost, poboljšaju status odgojno-obrazovnim radnicima i znanstvenicima i osiguraju djeci i roditeljima bolje obrazovanje.

Od praznih riječi i jeftinih političkih bodova onih koji su u prošlosti bili ili trenutno jesu moćni, ova zemlja nema mnogo.'

Priopćenje su potpisali članovi ekspertne radne skupine: Boris Jokić, Branka Vuk Ružica Vuk, Branislava Baranović, Suzana Hitrec Zrinka Ristić Dedić i Tomislav Reškovac.

430600,430500,430435,430423

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!