STRUČNO MIŠLJENJE

John Carmack o Facebooku i Oculusu

31.03.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Jedan od veterana gaming industrije, te vrlo poznati član Oculus tima John Carmack konačno je dao svoje mišljenje o kontroverznom Facebook-Oculus događaju

Očigledno je kako velik broj ljudi prigovara na nedavnu Facebookovu akviziciju popularnog Oculusa. Neki od korisnika čak su otišli tako daleko da su tražili povrat novca investiranih u originalni Kickstarter. U svakom slučaju, jedan od najvećih ličnosti iza čuvenog VR uređaja, John Carmack rekao je što ON misli o čitavoj situaciji.

 

"Svakome treba neko vrijeme da probavi čitavu stvar sa Facebookom. Osobno mislim da će sve biti u dobrom duhu, makar se mnogi ne slažu sa mnom. Velika većina prigovora zapravo je emotivne ili klanske prirode. Mene, međutim, više interesira čitanje objektivnih stajališta prema raspletu čitave situacije. Očekujem da Facebook neće forsirati nikakvu kontrolu nad Oculusom osim ako dotični brutalno podbaci nekoliko puta za redom. U tom slučaju, realno gledano, oni to TREBAJU napraviti. I za kraj, iskreno mislim da nam mogu ponuditi veliku količinu pozitivnih savjeta. Zaista me zanima konkretan popis negativnih situacija na koje bi trebao paziti."

 

Što vi mislite? Je li Carmack pretjerano pozitivan ili bi trebao pripaziti na "mračnu stranu" Facebooka?