PROCES RESTRUKTURIRANJA

Ježić najavio izlazak iz vlasničke strukture Diokija

15.03.2012 u 21:14

Bionic
Reading

Robert Ježić, vlasnik Diokija u HTV-ovoj emisiji Hrvatska uživo izjavio je da se osjeća odgovornim za stanje u kompaniji, te mu je teško gledati njegove radnike koji štrajkaju

Ježić se također nada kako će u četvrtak imati finalni dogovor sa Ministarstvom gospodarstva koji organizira vjerovnike zajedno s Upravom Diokija da se ubrza proces restrukturiranja, te da bi se osigurali novci za plaće radnika, piše Business.hr

Na komentar novinarke kako takvi sastanci nisu donijeli nikakve rezultate, Ježić ukazuje da je glavni problem u procesu restrukturiranja radi kojega su izgubili ovako puno vremena.

'Čekao se odgovor Ine vezano za količine i cijenu kojom bi se moglo finalizirati cijeli proces restrukturiranja', rekao je Ježić te dodao da je bez jasnih planova poslovanja postrojenje na Žitnjaku upitno.

Kazao je kako je spreman izaći iz vlasničke strukture kako bi se pokrenula proizvodnja za što ključnim smatra HEP. Dodao je kako se uz suglasnost vjerovnika i dogovor s bankama problem Diokija može se riješiti već idući tjedan.

Vidonija Miletić Plukavec, predsjednica Uprave u odlasku je izjavila da je njena ostavka dio proces restrukturiranja, te smatra da je evidentno da postojeća vlasnička struktura ne može pokrenuti sustav.