digitalna rješenja

Jeste li čuli za Grgu, osobnog konobara, ili PayDo, pametnog parking pomoćnika?

11.12.2018 u 16:04

Bionic
Reading

Tehnološke inovacije koje će vam uštedjeti vrijeme i novac

Ljudi su danas povezaniji i tehnološki napredniji nego ikada ranije, a inovacije su dostupne na svakom koraku – u kafiću u susjedstvu, na parkiralištu preko puta zgrade te obližnjem kiosku. A što sve povezuje ove inovativne usluge? Osim činjenice kako je riječ o hrvatskim tehnološkim inovacijama u potpunosti razvijenim u domaćim programerskim krugovima, imaju neprocjenjivog partnera – Mastercard – koji aktivno radi na uvođenju novih digitalnih rješenja i novih načina plaćanja.

Grga je novi oblik konobara; konobar koji najbrže prima narudžbe i kojeg ne morate čekati za plaćanje. Uz to, osim što s Grgom možete sami birati glazbu u omiljenom kafiću u susjedstvu, omogućava vam plaćanje karticom skeniranjem QR koda otisnutog na računu. Ono što je najbolje, Grga ne košta ništa. Aplikacija koju je razvila Gastrobit – GRC grupa, korisnicima Mastercard® kartica donosi više – nakon tri transakcije preko aplikacije, na dar dobivaju besplatnu kavu koju mogu iskoristiti u bilo kojem od kafića i barova koji sudjeluju u programu. U Vivas barovima osim ove pogodnosti mogu birati između različitih kombinacijama kave, pića, tosta, kroasana te ekskluzivnih ponuda koje ostvaruju kao korisnici Mastercard kartica. Za ostvarivanje pogodnosti je potrebno preuzeti aplikaciju s Google Play Storea ili Apple App Storea, registrirati se te pohraniti podatke o svojoj kartici.

I dok Grga pojednostavljuje posao konobara, PayDo olakšava svakodnevno plaćanje parkinga. Riječ je o mobilnoj i web aplikaciji koja omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkinga, bez dodatnih troškova. I što je najbolje, usluga je dostupna diljem Hrvatske, u gotovo 30 gradova. Tvrtka Infoart svojom aplikacijom PayDo omogućava svim korisnicima plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a svi troškovi vidljivi su na jednom računu. PayDo donosi i dodatne pogodnost za korisnike Mastercard kartica – 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promo račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

I dok pijete kavu, znajući kako ste platili parking, ne zaboravite kako na kiosku Tiska ili u najbližem Konzumu, baš u vašem susjedstvu, koristeći Mastercard i Maestro kartice možete brzo i jednostavno plaćati račune. Ova mogućnost vrijedi isključivo za korisnike Mastercard i Maestro kartica.