Jelena slika hranu

Jelena slika hranu

14.06.2012 u 12:32

Bionic
Reading

Imenjakinja Jelena Bračun Filipović slika jestive modele :) odnosno hranu iz svojega frižidera i košarica po stanu koju onda redovito i - pojede. Akvarel tehnika je konačno iskorištena za nešto drugo osim morskih pejsaža ;)

Ne, ona ne pojede sliku s hranom nego hranu koju je prethodno naslikala :).

Možda negdje i postoje jestive slike s hranom!? Čekam da mi se autori istih jave u inbox kao što je to učinila i - Jelena. Poslala mi je link na svoje radove, jer je mislila da bi mi mogli biti zanimljivi za Sjedi&Jedi. I bila je u pravu odnosno zaintrigirala me!

Prije dosta godina upoznala sam jednu autoricu koja je slikala predmete iz svojeg najbližeg okruženja. Mare Paparella, tako se zvala i zove, slikala je usisavače, utičnice, jedaći pribor i - hranu. Čak je neke namirnice napravila trodimenzionalno, pomoću tehnike kaširanja. Tako moja sestrična u dnevnom boravku ima gigantski poriluk umjesto kakve apstraktne skulpture!

Njezine radove nisam uspjela pronaći putem Interneta, što nije ni važno, jer se u međuvremenu pojavila Jelena.

Osim što slika radi i nakit i razne predmete koji uljepšavaju život i dom.
Akademska je slikarica i svoje radove prezentira i prodajte preko najpoznatije mreže umjetnika, kolekcionara, istomišljenika i ljubitelja lijepih stvari i ideja - Etsy

Provjerite njezin profil na Etsyju i uživajte u akvarelima s najljepšim modelima koji nas svakodnevno hrane i inspiriraju :).


Limun, jedan od omiljenih modela u mojoj kuhinji


Trešnjiceee ...


Omiljeni motiv i namirnica - nar, mogranj


Jabuka Toma Sawyera :)


Ljepota i oblost kruške ... predivno


Tikvica i papričica


Povrće koje ne zamišljamo na umjetničkim slikama. Više u salati ili turšiji


Crveni, proklijali luk :)


Ljubav ljutih papričica


Smokve i narovi/mogranji ... da nas podsjete u kakvom obilju živimo