PRVI RADNI SASTANAK

Jednoglasno odlučeno: Pred istražno povjerenstvo prvo će doći Ivica Todorić

 • Autor: Maja Šurina
 • Zadnja izmjena 12.10.2017 16:37
 • Objavljeno 12.10.2017 u 16:35
Orsat Miljenić (SDP)

Orsat Miljenić (SDP)

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Istražno povjerenstvo za Agrokor počet će raditi 3. studenog, a prvi bi se pred povjerenstvom trebao naći Ivica Todorić. Zaključak je to nakon prvog radnog sastanka istražnog povjerenstva za Agrokor

'Prva sjednica će biti 3. studenog i kao prvi svjedok će biti pozvan Ivica Todorić. Ja sada koristim priliku da ga i javno pozovem, bit će pozvan i na kućnu adresu, da se spremi i mi ga ovdje očekujemo 3. studenog', rekao je predsjednik istražnog povjerenstva Orsat Miljenić nakon radnog sastanka, dodavši kako očekuje da bi to svjedočenje moglo potrajati nekoliko dana.

Što se tiče drugih svjedoka i dokumentacije, do 3. studenog bit će održano još nekoliko radnih sastanaka, a članovi su dobili u zadatak da do kraja sljedećeg tjedna predlože koje bi svjedoke zvali i koju dokumentaciju tražili.

Povjerenstvo će se, očekuje Miljenić, sastajati na tjednoj bazi, no sve će to biti definirano poslovnikom rada koji bi trebao biti donesen sljedeći tjedan, do kada se mora izabrati i potpredsjednik povjerenstva, kojeg je Sabor propustio izglasati.

'Sve će biti javno osim tamo gdje se ukazuje potreba da sjednica ne bude javna. Iskazi će se moći javno prenositi', rekao je Miljenić.

Sjednice će se zatvarati za javnost ako će se raspravljati o tajnama koje su definirane zakonom poput službene ili poslovne tajne, a moguće je zatvaranje i kod svjedočenja nekih niže rangiranih službenika, koji će, kaže Miljenić, 'možda biti skloniji nešto iznositi ako nema televizija'.

Iako je Todorić prvi na redu za ispitivanje, moglo bi se dogoditi da se prvi na klupi za svjedoke nađe i sam Miljenić.

'Predložio sam, s obzirom da su se postavljala pitanja oko bivših ministara, da počnemo s tim da ja sjednem s druge strane i da me pitaju što god imaju. Formalna odluka nije donesena, ali je taj prijedlog na stolu', rekao je Miljenić.

 • +4
 • +1

Članovi Povjerenstva za Agrokor

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Što se pak tiče pitanja pokretanja DORH-ove istrage i treba li onda i povjerenstvo zastati s radom, o tome se govorilo no odluka nije donesena. 'Nećemo donositi formalnu odluku o tome jer istrage nema. Ako se pokrene onda ćemo i donijeti odluku', rekao je Miljenić.

Kako doznajemo, u SDP-u smatraju da se rad povjerenstva ne treba zaustavljati ako se pokrene DORH-ov istraga. Podsjećaju da je u samoj odluci o osnivanju povjerenstva nekoliko točaka koje bi to tijelo trebalo istražiti. 'Ako primjerice DORH pokrene istragu oko računovodstvenog izvješćivanja, onda će povjerenstvo neće baviti tom točkom, ali će istraživati sve druge', kaže nam izvor iz SDP-a.

PRVI KVADRAT IZDVAJA

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 12

Prikaži sve
 • dr.zlikovac

  12.10.2017 17:15 1 odgovora

  ***** moj bi ja vama doša na ispitivanje da sam na Todorićevu mistu...nakon ispitivanja u Remetinec..aa?.XD

 • 16910902

  12.10.2017 19:08

  da tada će todorić dignuti sidro...a dugove ostaviti državi ?!

 • theglimmertwins

  12.10.2017 19:23

  MLATIMUDAN2, no priblem. Samo je pitanje dana kad ce im dojadit Agrokor pa ce se uhvatit partizana i ustasa.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi