noćna paljba

Jedna osoba poginula u najnovijem ruskom napadu dronovima

27.12.2023 u 10:07

Bionic
Reading

Jedna je osoba poginula nakon što su ruske snage na Ukrajinu poslale desetke bespilotnih letjelica u najnovijem zračnom napadu tijekom noći, priopćile su ukrajinske vlasti u srijedu

Ukrajinske zračne snage priopćile su da su oborene 32 od 46 bespilotnih letjelica iranske proizvodnje koje je lansirala Rusija. Većina ostalih napadala je u blizini prve crte, uglavnom u južnoj regiji Hersonu.

Guverner ukrajinske regije Odese rekao je da je 35-godišnji muškarac poginuo u stambenoj četvrti od dijelova oborenog drona. Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da su još četiri osobe ozlijeđene, uključujući šestogodišnje dijete.

Nije bilo drugih neposrednih izvješća o žrtvama. Zračne snage su priopćile da je vojska oborila dronove iznad dijelova središnje, južne i zapadne Ukrajine.

Rusija je provela kampanju redovitih zračnih napada na naseljena mjesta daleko iza prve crte svoje gotovo dvogodišnje invazije na Ukrajinu.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova također je izvijestilo o odvojenoj pogibiji tijekom noćnoga granatiranja grada Hersona.