ARKANOVI DILERI

Jedino rak opravdava nedolazak na sud

07.04.2009 u 08:38

Bionic
Reading

Zbog nedolaska jednog optuženika na Županijskome sudu u Rijeci odgođen je početak suđenja velikoj narkoskupini na čelu sa slovenskim državljaninom Kristijanom Kamenikom (37), zvanom slovenski Arkan, a terete se da su tijekom 2007. godine na području Rijeke i Opatije preprodali veće količine heroina

RIJEKA - Na raspravu se nije odazvao 14. optuženi Kristijan Predovan (27) iz Rijeke, zbog čega je sutkinja Ika Šarić dala nalog riječkim policajcima da ga pronađu i privedu, piše Jutarnji list.

No, to im nije uspjelo te je suđenje odgođeno za kraj svibnja. Vijeće je predložilo da se Predovanu odredi pritvor i donijelo odluku da snosi troškove rasprave, a sutkinja Šarić upozorila je ostale optuženike koji se brane sa slobode da će im također odrediti pritvor ako se ne odazovu u svibnju te da ih jedino može opravdati teška bolest poput raka.

'Nemojte mi donositi ispričnice kako ste imali želučanih problema jer ih neću priznati', oštro se obratila Šarić. Uz Kamenika na optuženičkoj klupi nalazi se još 13 optuženih, među kojima i Opatijac Marijan Surjan (34) te bugarski državljanin Ivaylo Aleksandrov (33) koji su bili u vrhu skupine i organizirali nabavu heroina i mrežu dilera.

U optužnici se navodi da su se njih trojica udružili, nakon čega je Kamenik nabavljao heroin po cijeni od 13.000 eura, prevozio ga u Rijeku te za dvostruku cijenu prodavao Surjanu koji je pak drogu predavao Aleksandrovu na čuvanje i prepakiravanje i paralelno pronalazio dilere koji su je distribuirali na ilegalnom tržištu.

Skupina je razbijena u proljeće prošle godine u velikoj akciji USKOK-a i riječke policije pod kodnim imenom Briškula.