brza reakcija

Jedan auto završio na krovu, a drugi na njemu. Situacija je riješena, evo što se dogodilo

01.07.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Samobor i Sveta Nedelja u subotu su izveli zajedničku terensku vježbu civilne zaštite kojoj je zajednička tema bila niz potresa s epicentrom u tim gradovima, ali i druge krizne situacije

Vježba „Samobor – Sveta Nedelja 2023.“ održana je na 20 lokacija, a u intervencijama spašavanja ljudi i imovine uslijed potresa, požara, poplave, sudara i drugih akcidenata sudjelovalo je oko 200 pripadnika civilne zaštite te oko 50 vozila žurnih službi.

Vježbom se željelo uvježbati i podići razinu osposobljenosti operativnih snaga i drugih sudionika u sustavu civilne zaštite.

Pripadnici civilne zaštite uvježbavali su, uz ostalo, evakuacije stanara, gašenje požara, traganje za nestalom osobom, gašenje požara do kojeg je došlo nakon potresa.

Vježba Civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/Pixsell

Na nasipu rijeke Save, između Medsava i Strmca izvedena je vježba izgradnje zečjeg nasipa u duljini od 20 metara.

„Samoborske Operativne snage civilne zaštite već su u brojnim izvanrednim situacijama dokazale svoju spremnost i ekipiranost, no želimo biti sigurni da ćemo zadržati pripravnost i u najtežim elementarnim nepogodama poput potresa“, naglasio je načelnik Stožera CZ Samobora i zamjenik gradonačelnice Petar Burić.

„Vježbom smo željeli smo provjeriti spremnost svih žurnih službi, te uvidjeti prostor za eventualni napredak u vidu edukacija ili nabavke određene opreme“, rekao je načelnik Stožera CZ Grada Svete Nedelje i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, priopćeno je iz Grada Samobora.

  • +4
Vježba Civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL