SVE ZBOG POZIVA 'GAZDINE SUPRUGE'

Javni okršaj novinara i vlasnika Radija 101!

23.05.2014 u 12:13

Bionic
Reading

'Moja žena vidjela je sliku penisa. To ju je jako uznemirilo i nazvala je Matka koji je stavio sliku na Facebook radija!', ustvrdio je Thomas Alexander Thimme, vlasnik Stojedinice, na što mu je Matko Antonović Matan, novinar i voditelj emisije Jutrovanje, uzvratio kako na slici nije bilo nikakvog penisa, već samo duhovita dosjetka čistača odnosno čistačice u jednom njemačkom WC-u u kojem je izvješen cjenik nužde za one s velikim i malim pimpačem. 'Moja žena je temperamentna i egoistična', pokušao je Thimme dalje obrazložiti suprugin poziv, ali ga je netko iz publike prekinuo, dobacivši mu kako bi 'možda trebao promijeniti ženu'

Ovaj uvod nije detalj iz nekog televizijskog skeča, već situacija koja se dogodila na press konferenciji koju je Antonović sazvao povodom posljednjeg događanja na nekoć kultnom radiju. On se u eteru obračunao s vlasnikom Radija jer je ovaj pokušao stopirati akciju 'Budi moja voda', u kojoj su slušatelji pozvani da na Radio 101 donesu pitku vodu kao pomoć poplavljenim sugrađanima. Uz to, isplivao je telefonski poziv gospođe Thimme.

Iako je presicu sazvao novinar, na njoj se pojavio i vlasnik Radija zajedno sa svojim osobnim asistentom Robertom Andrićem.

'Neistina je to da se ovdje radi o mom osobnom obračunu s vlasnikom Radija, riječ je o stvari od javnog interesa i manjku senzibiliteta za ono što se događa u Slavoniji. Nemam dokaza da je Thimme pokušao zaustaviti akciju, ali ako nekim kolegama koji su sudjelovali u prepisci Zagreb – Berlin proradi savjest, ja ću im odati počast. Ako ne – neću se ljutiti na njih. Moj istup je bio istup čovjeka koji neke stvari naprosto ne može provariti. Nije ovdje stvar da ja imam muda – kako se pisalo proteklih dana – ja naprosto za ovo nisam imao želudac i nisam mogao prijeći preko toga. Laž je da je došlo do nesporazuma jer na Radiju nema mjesta za vodu, a laž je i da sam na vlastiti zahtjev otišao na godišnji odmor', istaknuo je Antolović priloživši novinarima i prepisku s vlasnikom radija i fotografiju prostorije u kojoj je skladištena voda. A u prepisci s Thimmeom stoji kako će ga on, ukoliko javno istupi, uništiti.


'Nisam se oglušio na naredbu o neistupanju u javnost zato što sam Rade Končar, već zato što ovo nema smisla i zato što sam se pomirio sa svojom sudbinom', u pomalo emotivnom istupu naglasio je Antonović. Riječ je tada uzeo Thimme pokušavši opravdati potez svoje supruge, ali niti jednog trenutka nije objasnio je li pokušao stopirati akciju prikupljanja vode. Napomenuo je tek da akcija ide dalje te da nikad nije bila ni prekidana. Na svaku njegovu riječ burno su reagirali bivši i sadašnji zaposlenici Stojedinice, a skupilo ih se 30-ak kako bi Matanu dali podršku.

'Ovo je tipično hrvatska priča', kazao je Thimme, dodavši da, što se njega tiče, Matan neće snositi nikakve konzekvence, ali isto tako je pripomenuo da je njegova supruga puno radikalnija od njega.

Anton Filić, predsjednik Sindikata novinara Hrvatske, zajedno sa Zdenkom Dukom, predsjednikom Hrvatskog novinarskog društva, dao je potporu Antonoviću i kazao kako je nedopustivo da 'tetke, strine, supruge i ina rodbina vlasnika radija nazivaju zaposlenike i govore im što bi i kako trebali raditi'.

Na kraju konferencije za medije Matan je pozvao inspekciju rada i Vijeće za elektroničke medije da obave nadzor nad Stojedinicom jer će naći 'brojne nepravilnosti'. Iako je Thimme pokušavao razgovarati s njim, Antonović mu je rekao da to može obaviti kad se vrati s prisilnog godišnjeg odmora na koji ga je poslao.

Okršaj u eteru Stojedinice