PRISILAN RAD

Javna tvrtka počistila tužiteljev voćnjak

11.11.2009 u 09:11

Bionic
Reading

Radnici Unikoma, tvrtke u vlasništvu Grada Osijeka, zadužene za odvoz smeća i održavanje čistoće javnih površina – na čijem je čelu Tomislav Glavaš, brat Tomislava Glavaša – dva su dana skupljali trule plodove u voćnjaku čija je vlasnica supruga Zvonka Vrbana, zamjenika županijskog državnog odvjetnika

Vrban je inače stalni zamjenik predsjednika Državnog povjerenstva u Osječko-baranjskoj županiji. Voćnjak u vlasništvu njegove obitelji veličine je sedam hektar, nalazi se u Švajcarnici, nadomak Osijeka i uzorno je uređen te prekriven zaštitnim mrežama protiv tuče, piše Jutarnji list. Zvonko Srđak, rukovoditelj Zoološkog vrta, radne jedinice u sastavu Unikoma, izdao je pisanu obavijest da radnici 27. i 29. listopada moraju ići na čišćenje voćnjaka Vrbanovih. Zajedno s radnicima išla su dva kamiona Unikoma te službeno osobno vozilo Zoo-a.

'Dva smo dana, nas dvadesetak skupljali trule i blatnjave jabuke i one koje su nagrizli glodavci i kad smo mislili da smo završili posao i krenuli u Zoo, radnik u voćnjaku nas je zaustavio i rekao da se cijeli voćnjak mora očistiti i da je takav dogovor između rukovoditelja Zoo vrta Srđaka i zamjenika županijskog odvjetnika Vrbana. Odmah su proradili mobiteli pa je taj radnik zvao Vrbana, Vrban Srđaka, a Srđak nas da ostanemo čistiti voćnjak', rekao je zaposlenik Zoo-a koji je sudjelovao u čišćenju voćnjaka Jutarnjem listu.

S jedne strane, Zvonko Vrban kaže da se nije radilo ni o kakvom čišćenju voćnjaka, već o donaciji jabuka za životinje u Zoološkom vrtu. S druge strane, rukovoditelj Zoo Vrta Zdenko Srđak rekao je da s vlasnicima voćnjaka nije sklopljen nikakav ugovor o čišćenju voćnjaka, već su tamo išli radnici Unikoma koji su to sami htjeli, u vrijeme kada su bili slobodni. 'Nama je to bilo zanimljivo, jer smo tako dobili besplatnu hranu za životinje', objasnio je Srđak. Na kraju opet radnici koji su sudjelovali u čišćenju voćnjaka kažu da su plodovi bili truli i u raspadajućem stanju te se malo što od njih može iskoristiti za hranu životinjama.