NE MOGU JE JOŠ UZETI

Javio se otac misteriozne djevojčice: Roditelji je izgubili nakon svađe?

06.11.2015 u 16:08

Bionic
Reading

Trogodišnja djevojčica koja je prije mjesec dana pronađena kako luta u parku u Velikoj Gorici i dalje se nalazi u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj i govori bajaški dijalekt rumunjskog jezika, javlja Jutarnji list

Trogodišnja djevojčica ostavljena prije mjesec dana u parku u Velikoj Gorici. Prvo je otkriveno da djevojčica koja se nalazi u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj govori romskim dijalektom kojim govore Romi Bajaši naseljeni na području Rumunjske, južne Mađarske, Hrvatske.

U toku dana javio otac malene djevojčice, inače Rom iz Zagreba. On je ispričao kako su išli u Veliku Goricu, gdje se on posvađao s majkom djevojčice te je ona ostala sama. Roditelji djevojčicu ne mogu preuzeti iz Doma sve dok ne dokažu da se radi o njihovoj kćeri, piše Jutarnji.

Pretpostavljalo se da se djevojčica izgubila na početku izbjegličke krize kada su izbjeglice bili prebacivani vlakovima u Zagreb.

Ministarstvo socijalne politike jučer je odlučilo dopustiti objavu fotografije trogodišnje djevojčice koja je prije mjesec dana ostavljena u parku u Velikoj Gorici i od tada je nitko ne traži. Djevojčici koja govori nepoznatim jezikom te je djelomično reagirala jedino na jezik urdu, Hrvatski crveni križ, UNHCR i policija već mjesec dana pokušavaju pronaći obitelj, no službenim je kanalima nigdje nitko ne traži.