komentatorica hrt-a

Jasmina Popović: 'SDP-ov put od prepotencije do impotencije'

27.09.2017 u 10:25

Bionic
Reading

Stanje u najvećoj oporbenoj stranci bila je tema emisije Hrvatskog radija 'U mreži Prvog'. Tranziciju SDP-a iz Milanovićeve u Bernardićevu eru komentatorica HRT-a Jasmina Popović efektno je opisala kao put od prepotencije do impotencije

Urednik i voditelj emisije Ivica Ružić pitao je Jasminu Popović kako gleda na razvoj situacije u SDP-u i jesu li stvarno kritičari šefa stranke najveći problem za Davora Bernardića i SDP.

'Mislim da je Davor Bernardić veliki problem samom sebi, ali i ljudima koji ga podržavaju. SDP je od Bernardićeve pobjede prošao put od prepotencije do impotencije. Dakle od onoga što je Zoran Milanović svojim načinom vladanja nosio SDP-u, a vidjeli smo koliko je izbora SDP tim načinom izgubio, došli smo do stranke u kojoj problema imaju svi sa svima. S jedne strane, od onih koji se osjećaju poraženima nakon što je Bernardić izabran za predsjednika stranke do, s druge strane, onih koji su podržali Bernardića, ali nisu jako zadovoljni svojim izborom i sada nemaju kamo', rekla je komentatorica HRT-a Jasmina Popović.

  • +19
Sjednica Predsjedništva SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Odgovarajući na pitanje prijeti li SDP-u raskol, član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović rekao je kako je jučerašnja rasprava na Predsjedništvu bila 'iznimno otvorena, tolerantna i ozbiljna' te da je donesen zaključak da će se o sankcijama protiv Milanke Opačić i Miranda Mrsića odlučivati na sljedećoj sjednici Predsjedništva stranke.

Tvrdi da je Bernardić kao predsjednik stranke griješio, ali da te greške nisu bile takve da bi zbog njih trebao odstupiti s čela SDP-a. Ponovio je da je Bernardić tek lani izabran za predsjednika te da u ovom trenutku 'nema ozbiljnu alternativu u stranci'.

Novinarka Jutarnjeg lista Ivanka Toma smatra kako se u SDP-u stvari odvijaju prema tome da će u subotu na sjednici Glavnog odbora stranke Davor Bernardić dobiti podršku.

'Znamo da na Glavnom odboru Bernardić ima većinu', rekla je Toma. Dodala je da SDP ide prema raskolu, da će većina ostati lojalna Davoru Bernardiću, a ostale će vrh pustiti da sami odu iz stranke. Mrsić i Opačić, smatra, bit će izbačeni.