RAT OKO PLITVIČKIH JEZERA

Ministar Ćorić o pobuni Darka Milinovića: Izabrali smo najboljeg kandidata

Bionic
Reading

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić šturo je u četvrtak komentirao pobunu ličkog HDZ-a na čelu s Darkom Milinovićem koji je prozvao ministra zbog odabira novog ravnatelja NP-a Plitvička jezera

Milinović je u srijedu navečer podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a. Ovaj njegov politički potez Ćorić nije želio komentirati. Kazao je tek kako je izbor Tomislava Kovačevića za ravnatelja Nacionalnog parka izbor stručnog povjerenstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike. 'On je ocijenjen kao najbolji kandidat', kazao je novinarima Ćorić.

Milinović će u četvrtak u podne održati izvanrednu press konferenciju na kojoj će zatražiti odgovor je li vrh HDZ-a podržao Ćorićev izbor ravnatelja i jesu li lički HDZ-ovci za vrh HDZ-a ljudi od nepovjerenja kada treba kadrovirati, a pouzdani kada treba dobivati izbore.

Novi ravnatelj Plitvica, ekonomist na doktorskom studiju Tomislav Kovačević (HDZ) rođen je u Gospiću, ali nije produžena ruka lokalne politike. Za Večernji je, između ostalog, rekao da dulje od tri godine radi kao voditelj aktivne i veoma uspješne Lokalne akcijske grupe Lika, a prethodno je vodio Agenciju za malo gospodarstvo u dva mandata.