ŠEF SABORA PROGOVARA

Jandroković: Slažem se da generalima ne treba oduzimati odličja

15.12.2017 u 20:43

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Goran Jandroković u razgovoru za Novu TV kazao je kako se slaže s predsjedničinom odlukom da pokojnom generalu Slobodanu Praljku ne oduzme odličja, usprkos tome što ga je sud u Haagu osudio zbog ratnih zločina

'Zakon je tu jasan, Predsjednica tumači zakon u skladu s onim kako bi ga i trebala tumačiti, to je njena autonomna odluka. Predsjednica je vrlo jasno objasnila koji su razlozi zašto ne misli oduzimati odličja i ja se s tim razlozima slažem', kazao je Jandroković u razgovoru za Novu TV.

Upitan zašto nije bio na komemoraciji koju je organizirao Hrvatski generalski zbor, Jandroković je rekao: 'Zato što, ponovno ću citirati Predsjednicu, politika se vodi razumom, a ne samo emocijama'.

U razgovoru za Novu TV Jandroković je poručio da Vladi ne treba rekonstrukcija, te da nema najslabiju kariku, a zadovoljan je i suradnjom HDZ-a s HNS-om.

'Gospodarski rezultati su vrlo dobri. Imamo rast BDP-a od preko tri posto. Najmanji deficit unazad 20-ak godina. Smanjuje se javni dug, vanjski dug, najbolja turistička sezona. Svaki puta kada se glasuje, imamo 78 ruku. Raspravljamo o svim važnim temama, dolazimo do rješenje dogovorom. Radi se vrlo kvalitetno, međusobno se uvažavamo. Toleriramo i razlike koje između nas postoje. Vrlo smo oprezni i razumijemo jedni druge. Ne bi koalicija funkcionirala ovako kvalitetno da to ne činimo', rekao je Jandroković.

  • +8
Gordan Jandroković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Što se pak tiče Sabora, Jandroković je najavio novi Poslovnik za početak sljedeće godine. 'Ide se u smjeru da prvo definiramo one situacije koje nisu dovoljno jasno propisane kao što je na primjer stanka. Želimo i da se replike više ne događaju između zastupnika istog kluba. Smatramo da treba jasno definirati povedu Poslovnika, da se ona ne zloupotrebljava i koristi kao replika. Radi se o onim stvarima koje će osigurati da rasprava bude efikasnija, kvalitetnija, usmjerena ka sadržaju, a da se što je više moguće eliminiraju nepotrebni egzibicionizam i da se mogu sankcionirati na adekvatan način klevete, uvrede koje pojedini zastupnici izgovaraju', dodao je.

Situacija u HDZ-u je, kaže, dobra. 'Ne vidim nikakvog razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo. Ako postoje neki pojedinci koji su možda nezadovoljni jer nisu ispunili svoje ambicije, to je njihova stvar', poručio je Jandroković.