zimska pauza

Zastupnici otišli na dugi odmor, Jandroković najavio obračun s uvredama i klevetama

15.12.2017 u 14:17

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na kraju ovogodišnjeg zasjedanja ocijenio je rad parlamenta u 2017. godini te je najavio izmjene Poslovnika o radu Sabora koje bi, kaže, mogle biti usvojene već do 15. siječnja, kada će, nakon zimske stanke, započeti iduća sjednica Sabora

'Što se kvalitete samih rasprava tiče, mislim da su kritike javnosti opravdane jer zastupnici često posežu za uvredama svojih kolega.

Izmjenama Poslovnika zastupnike ćemo usmjeriti tako da se fokusiraju na meritum, da raspravljaju o prijedlozima koji su na dnevnom redu. Posebno želimo spriječiti uvrede i klevete tijekom saborskih rasprava', rekao je Gordan Jandroković u petak nakon što je Sabor završio s radom u 2017. godini.

  • +7
Sabor ostaje prazan do 15. siječnja Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Objašnjava da to ne znači da se želi pobjeći od žustrih političkih rasprava, nego samo spriječiti zastupnike da u 'nedostatku sadržaja i kompetencija posežu za osobnim uvredama'. 

Jandroković je rekao kako je gotov nacrt izmjena Poslovnika i da slijede konzultacije sa svim klubovima zastupnika. 

Dodao je kako vjeruje da će novi Poslovnik i Etički kodeks biti na snazi već na početku prve sjednice Sabora u 2018. godini.