jačanje dijaloga

Jandroković s predstavnicima HVIDRA-e; na tapeti Pupovac

17.10.2019 u 17:12

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković razgovarao je u četvrtak sa čelnicima HVIDRA-e, iskazali su zadovoljstvo rješavanjem statusnih pitanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te izrazili nadu da će hrvatske institucije učinkovitije rješavati slučajeve ratnih zločina tijekom velikosrpske agresije

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, Jandroković je primio predsjednika HVIDRA-e RH Josipa Đakića i predsjednika Glavnog odbora HVIDRA-e Josipa Perišu.

"Sugovornici su iskazali zadovoljstvo rješavanjem statusnih pitanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te izrazili nadu da će institucije hrvatske države učinkovitije rješavati slučajeve ratnih zločina počinjenih tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku", dodaje se.

"Glede neprihvatljivih izjava saborskog zastupnika Milorada Pupovca, predstavnici HVIDRA-e iskazali su svoje očekivanje da će se o njima što skorije očitovati i DORH", navodi se u priopćenju.

Predsjednik Sabora Jandroković naglasio je kako "stečevine Domovinskog rata nitko ne može i ne smije dovoditi u pitanje i izrazio uvjerenje da se incidenti kakvi su se događali u prošlom razdoblju, više neće ponavljati". Također na sastanku je istaknuto da treba jačati dijalog i međusobno razumijevanje.