NA MIROGOJU

Jandroković: Predsjednik je odabrao svoj stil koji je ponekad pun teških riječi

31.10.2020 u 10:45

Bionic
Reading

U prigodi blagdana Svih svetih predsjednik Sabora Gordan Jandroković položio je vijence i zapalio svijeće na gradskom groblju Mirogoj, posebno iskazujući počast hrvatskim braniteljima i prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je predvodio izaslanstvo Sabora rekao je da su iskazali poštovanje prema svima onima koji su dali svoj život za našu domovinu, prema svima koji su igrali važnu ulogu u njenom stvaranju i koji su dali doprinos u njenom razvoju.

'Još jednom neizmjerna hvala u prvom redu braniteljima i predsjedniku Tuđmanu na žrtvi koju su podnijeli', rekao je Jandroković, dodavši da im ona uvijek mora biti vodič i misao kada rade za opće dobro hrvatskih ljudi.

Rekavši kako danas živimo u drugačijem vremenu prepunom zdravstvenih, gospodarskih, socijalnih i sigurnosnih izazova zbog čega je velika odgovornost na svima nama, izrazio je vjeru da će i ova teška vremena proći i da ćemo opet živjeti kao što smo živjeli nekad, slobodno, iskazujući međusobno poštovanje ne samo na daljinu nego rukovanjima i dodirima.

Osvrnuo se i na verbalni sukob između predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića, prenosi N1.

'Nema nikakvog prepucavanja, nadam se da ide to ka smirenju. Već nekoliko dana nema nikakvih odgovora od strane Vlade, predsjednik Republike pokušava ući u polemike, ali on je odabrao svoj stil, ima svoj put, on je po meni nekad pun preteških riječi i u meni neće imati partnera za tu vrstu partnera.'

U povodu blagdana Svih svetih, vijence na Mirogoju je položilo i izaslanstvo HDZ-a koje je predvodio glavni tajnik Krunoslav Katičić, te izaslanstvo HNS-a koje je predvodio predsjednik te stranke i saborski zastupnik Predrag Štromar.