PROMAKNUĆA NA ZRINJEVCU

Jandroković podigao plaće 153 diplomata

14.01.2011 u 12:34

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija provelo je postupak odabira predloženih kandidata koji su ispunjavali zakonske uvjete za promaknuće te su ukupno 153 diplomata promaknuta u prvo i viša diplomatska zvanja, priopćeno je u petak iz MVPEI-a

Naglasak je i ovaj put stavljen na promaknuće mlađih državnih službenika pa je tako među ukupno promaknutima 120 diplomata nižeg i srednjeg ranga te 33 diplomata višeg ranga. Navedenim promaknućima dodatno se želi potaknuti daljnja profesionalizacija diplomatske službe.

MVPEI napominje da su i ove godine svi državni službenici na rukovodećim radnim mjestima, kao i šefovi diplomatskih misija i konzularnih ureda bili obaviješteni o mogućnosti predlaganja promaknuća državnih službenika kojima rukovode uz naznačene kriterije za promaknuće. Time su rukovoditelji neposredno i aktivno uključeni u karijerni razvoj zaposlenika u službi vanjskih poslova.

Prijedloge za promaknuća, prema priopćenju, razmatralo je posebno osnovano povjerenstvo u kojem su bili vodeći rukovoditelji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a od 230 pristiglih zahtjeva prihvaćena su promaknuća za 153 diplomata.

MVPEI također napominje da su sva promaknuća provedena temeljem zadovoljenih formalnih uvjeta, postignutih rezultata rada, preporuka nadređenih službenika te financijskih mogućnosti Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a cjelokupan postupak proveden je u skladu s važećim hrvatskim zakonima te propisima i aktima Ministarstva, prije svega sa Zakonom o državnim službenicima, Zakonom o vanjskim poslovima i Pravilnikom o unutarnjem redu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu.