SHAKEN, NOT STIRRED

James Bond 007: Blood Stone

12.10.2010 u 16:14

Bionic
Reading

Iako je snimanje filma o najpoznatijem tajnom agentu James Bondu odgođeno do daljnjega, ljubitelji legendarnog špijuna ne moraju previše očajavati jer im on stiže u virtualnom obliku

Najnovija igra o najpoznatijem britanskom tajnom agentu kodnog imena 007, James Bond 007: Blood Stone svježi je uradak programerskog tima iz Bizzare Creationsa koji djeluju pod kapom moćnog Activisiona. Za radnju igre zadužen je poznati scenarist Bruce Feirstein, dok su likovima iz igre glasove posudili poznati holivudski glumci poput Judy Dench, Daniela Craiga i pjevačice Joss Stone koja je, osim uloge Bondove djevojke u igri, napisala i naslovnu glazbu. Ako vam sve dosad navedeno nije bilo dovoljno da vas zainteresira, onda će vas sljedeća informacija zasigurno impresionirati. Naime, sve Bondove pokrete u igri koji su napravljeni pomoću motion captureinga utjelovio je dubler poznatog glumca koji vjerojatno najbolje zna kako se James Bond ponaša prilikom samih borbi.

Sve navedeno trebalo bi se poprilično svidjeti svim fanovima Bondovih filmova jer si je programerska ekipa dala mnogo truda kako bi igra bila jednako napeta i zabavna baš kao i  filmske ekranizacije. Tako će Blood Stone sadržavati pregršt akcije od kojih će se neki nivoi fokusirati na činjenicu da se Bond može izvući i iz najkiselijih situacija koje možete zamisliti. Na primjer, u jednom dijelu igre naći ćete se unutar građevinskog postrojenja na kojem je navodno zatočen znanstvenik za biološko oružje. U tom trenutku padate u zasjedu iz koje ćete se trebati izvući koristeći kombinaciju kako vaših fizičkih predispozicija i vjernog oružja(što nije nužno), tako i vašeg gadgeta koji dolazi u obliku smartphonea pomoću kojeg ćete dobivati smjernice i neprijateljske lokacije. Postojat će samo određene lokacije po pojedinim nivoima na kojima ćete moći koristiti tu napravicu kako biste dobili dodatne informacije vezane za konkretnu misiju. Ako je netko pomislio da će mu ta naprava konstantno biti upaljena slično kao u naslovu Batman: Arkham Aslyum u kojem smo koristili Batmanov detective vision koji je mogao biti cijelo vrijeme uključen, onda se vara jer će u Bondu signal biti ometan sprečavajući vam dotok informacija.

Kada dođe trenutak da naš James provuče šake kroz face bespomoćnih protivnika, moći će to učiniti na više različitih načina. Može se prišuljati protivniku iza leđa kako bi ih nečujno eliminirao ili može upotrijebiti svoj pištolj za nešto bučniji način rješavanje problema. Baš kao i u Splinter Cell: Convictionu, ako protivnika eliminirate na tiši način dobit ćete tako zvani focus aim koji vam omogućuje one-shot kill na bilo kojem protivniku kojeg odaberete. Ako se pak odlučite na pucanje iz svog oružja, u Blood Stoneu postoji cover system koji će biti vrlo koristan u trenucima kada ćete od nadolazeće kiše metaka predah potražiti iza kojekakvih neprobojnih zaklona.

Lokacije po kojima ćete tumarati u ovoj igri zaista su raznolika i mogli bismo reći poprilično egzotična. Igra ćete započeti u Ateni, ali ćete posjetiti i lokacije poput Bangkoka, Istanbula i juga Francuske. Što se vizuala tiče, Blood Stone nije najljepša igra koju smo imali prilike vidjeti ali svakako zadovoljava većinu kriterija kada su grafički standardi u pitanju. Kada govorimo o gameplayu, najbolje bi ga mogli opisati kao jedan miks - u jednom trenutku nalazit ćete se u ludoj automobilskoj potjeri, dok ćete u drugom biti uključeni u sumanuto puškaranje. Naravno, sve će se to odvijati iz perspektive trećeg lica. Kada znamo tko radi na izradi igre bili bi zaista neugodno iznenađeni kada bi jurnjava u automobilima bila loše izvedena jer se Bizzare Creations dokazao u vozačkim igrama kao što je Project Gotham RacingBlur, iako takvih vozačkih dionica, prema najava, ne bi trebalo biti previše.

Na kraju ćemo reći da bi James Bond 007: Blood Stone trebao biti igra odličnog ritma s pregršt akcije i solidnom pričom koja se svim silama pokušava dopasti ciljanoj publici, što se, na kraju krajeva, i ne srami pokazati. Bilo da vas privlači vožnja u vašem Aston Martinu DB9 ili samo volite lamatati šakama i sipati metke, Blood Stone bi vas mogao tjerati da igrate igru do njezinog završetka.

James Bond 007: Blood Stone će izaći 2. studenoga ove godine za PC, PS 3, Xbox 360, DS i Wii.


James Bond 007: Blood Stone Trailer

James Bond 007: Blood Stone Gameplay