'nemoguće bez ruku vladajućih'

Jakšić: Odbor za pravosuđe u petak odlučuje hoće li biti tematske sjednice o Ini

22.11.2022 u 14:00

Bionic
Reading

Predsjednik Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić (SDP) najavio je da će u petak, nakon konzultacija s HDZ-om odlučiti hoće li biti održana tematska sjednica posvećena Ini na koju bi bili pozvani čelnici Vrhovnog suda, DORH-a i Ministarstva pravosuđa

"Na Odboru za pravosuđe dogovorili smo da do petka potpredsjednik Krunoslav Katičić (HDZ) i ja dođemo s prijedlogom za tematsku sjednicu, a onda ćemo odlučiti hoće li se održati ili ne", izvijestio je Jakšić u utorak nakon sjednice Odbora.

Pojasnio je da je održavanje tematske sjednice nemoguće bez ruku vladajuće većine koja ima većinu u tom saborskom radnom tijelu.

Održavanje tematske sjednice na koju bi bili pozvani predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i ministar pravosuđa Ivan Malenica predložila je oporba kako bi raspravljali o tome što dalje s upravljačkim modelom u Ini.

Uz korupcijsku aferu u Ini, pokazalo se da ta kompanija ima problema i s upravljanjem, da se ne vodi nikakva briga o hrvatskim interesima i da postoje skrbnički računi za koje dan-danas ne znamo tko je iza njih, upozorio je Jakšić.

Smatra da imaju puno elemenata da bi vidjeli kako Hrvatsku mogu staviti u bolju situaciju u toj tvrtki.

Jakšić nije htio novinarima otkriti stavove HDZ-a o toj tematskoj sjednici, ali mu se "čini da idu u pozitivnom smjeru i da bi mogla biti održana.

Poziciju HDZ-a oko sazivanja tematske sjednice nije htio komentirati ni potpredsjednik Odbora Katičić koji očekuje da će o tome nakon sastanka vladajuće koalicije govoriti predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić.