napuhao preko granice

Jakovčić vozio pijan, policija mu uzela vozačku dozvolu. On poručuje: 'Volim malvaziju, a volim i teran, kao i svaki Istrijan'

07.09.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Ivan Jakovčić izgubio je vozačku dozvolu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Dogodilo se to nedavno, poslije ponoći, a napuhao je 1,61 promil alkohola

Glas Istre kontaktirao je s Jakovčićem i on kaže da je 'običan Istrijan koji voli našu malvaziju, a voli i teran'.

'To znaju svi oni koji me poznaju, kao što znaju i da uz dobro društvo i dobar zalogaj, uvijek u normalnim granicama, znam i volim i uživati u njima. Potvrđujem da je bila jedna takva večer i da sam bio u najdražem društvu u kojem se pilo jedno i drugo vino i zabavljalo, kao i da sam nakon toga napravio veliku grešku što sam u takvom stanju sjeo za volan. Kako se radilo o vrlo maloj udaljenosti, odlučio sam se odvesti sam do Rovinja, međutim očito sam vozio presporo pa me na tom putu zaustavila policija. Istina je da sam napuhao više od dozvoljenoga', kaže Jakovčić.

Dodaje da je prometna policija svoj posao odradila izuzetno korektno i profesionalno te da je on kao legalist prihvatio izrečene mjere.

'Izrečenu kaznu sam platio odmah narednog jutra te sam trenutno bez vozačke dozvole i svjestan da svatko tko napravi takvu pogrešku mora snositi posljedice. Žao mi je što se to dogodilo, ali upravo zato što sam kriv znam da trebam i odgovarati, kao i svatko drugi. Dežurni moralizatori mogu oko toga ispredati kojekakve svoje priče i teorije zavjere, a ja se nadam da me neće previše osuđivati naši Istrijani koji uglavnom vole ono što i ja volim. Ja sam iz ove situacije definitivno naučio dvije stvari. Prvu, kada si u najdražem društvu, nastavi se zabavljati i nemoj popuštati, te drugu, kad se to druženje konačno privede kraju, nemoj nikad sjedati sam za volan, već uvijek za prijevoz doma pozovi taksi ili prijatelja', zaključio je nekadašnji istarski župan.