CINIČNI CUCCURIN

'Jakovčić u SAD odlazi zbog hedonizma, a ne gospodarstva'

Plinio Cuccurin

Plinio Cuccurin

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Službeni put župana Ivana Jakovčića u Sjedinjene Američke Države, s namjerom da uoči raspisivanja natječaja potencijalne investitore zainteresira za najveći istarski turistički projekt Brijuni rivijera, u Ladonji je dočekan sa skepticizmom

'Smatram da je županov put u SAD motiviran više hedonističkim nego gospodarskim razlozima. Očito je postalo uobičajeno da se u ovo doba godine delegacije županije i Grada Pule upute preko Bare, tako je lani gradonačelnik Pule Boris Miletić išao u New York s obrazloženjem da će se povećati dolazak američkih turista, što se nije obistinilo. Jakovčić je bio više od tjedan dana u SAD-u s obrazloženjem da će dovesti investitore koji će u Istri izgraditi muzej Guggenheim, što se također nije ostvarilo, a sad ide razgovarati s potencijalnim investitorima za Brijuni rivijeru.

Nije li sukob interesa da članovi povjerenstva, koji odlučuju o tekstu natječaja i izboru najpovoljnijeg natjecatelja, samoinicijativno traže 'potencijalne' investitore? U poslovnom svijetu poslovni razgovori traju par sati, a zanimljivo će biti vidjeti koliko je bio župan u SAD-u', komentirao je Ladonjin čelnik Plinio Cuccurin jučer najavljeno američko putovanje istarskog župana Ivana Jakovčića.

Cuccurin se osvrnuo i na suprotstavljanje IDS-a i Ladonje oko nove pulske bolnice, ustvrdivši kako vladajući uporno obmanjuju javnost. Naime, kako veli, Ladonja nije nikad bila protiv pulske bolnice, već njeni vijećnici nisu htjeli glasati za tobožnji ugovor, budući da je bio dostavljen na klupe vijećnicima uz mogućnost da ga prouče u vremenu od pet minuta.

'No ostaje činjenica da problem dugih lista čekanja i kvalitete traženih usluga neće riješiti četiri nova zida, već bolji rad i organizacija, za što smatram odgovornima ravnatelja, Upravno vijeće i samog župana', veli prvi čovjek Ladonje. Među predizborne spinove svrstava i županovu izjavu o neuplitanju u medije.

'Na primjeru zatvaranja dopisništava nacionalnih medija u Istri ponovno se vidi licemjerstvo i dvoličnost, jer prije nepunih godinu dana Jakovčić je višim interesima opravdavao davanje javnog novca Glasu Istre koji je privatna novina, a ovih dana građani mogu shvatiti koji su to bili interesi', pojašnjava Cuccurin.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi