stiže kiša

Jaki pljuskovi i grmljavina: Pogledajte što kaže prognoza

24.10.2023 u 08:38

Bionic
Reading

Djelomice sunčano, no sa zapada će postupno pristizati sve više oblaka. Od sredine dana mjestimična kiša očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a lokalno su mogući jače izraženi pljuskovi s grmljavinom te obilna oborina, prognoza je za utorak

Navečer će se oborina proširiti i drugdje dok će na istoku i krajnjem jugu zemlje do kraja dana kiša vjerojatno izostati. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, ponegdje i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, poslijepodne i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 °C.

Jesen u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

U srijedu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i povremenom kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega lokalno i obilnijom, ponegdje u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar uglavnom umjeren jugozapadni, na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. Minimalna temperatura između 13 i 17, na Jadranu od 17 do 19 °C. Danju u unutrašnjosti malo manje toplo, najviša temperatura od 17 do 21, na obali i otocima uglavnom od 21 do 24 °C.